Kandıra’da altyapı tamamlandı, 80 kilometrelik yollar için üstyapı ihalesi yapıldı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra ilçesinde altyapısı yenilenmiş bölgelerde yolların üstyapı çalışmalarını başlatmak üzere ihale düzenledi. İlçe genelinde tamamlanan 79 bin 350 metre altyapı imalatının ardından bozulan yolların onarımı ve yenilenmesi için süreç işletiliyor.
İhale ve kapsam
İhale, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı İhale İşleri Şube Müdürlüğü tarafından "Altyapıdan Kaynaklı Yolların İyileştirmesi İşi" başlığıyla gerçekleştirildi. Söz konusu çalışma, altyapı çalışmaları sonucu bozulan üstyapıların yeniden düzenlenmesini kapsıyor; içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları yenilenmiş mahallelerdeki yol onarım ihtiyaçları öncelikli olacak.
Maliyet ve teklifler
İhalenin yaklaşık maliyeti 288 milyon 38 bin 611 TL olarak açıklandı. İhaleye 12 istekli katıldı; en düşük teklif 179 milyon 939 bin TL olurken, en yüksek teklif 209 milyon 2 bin TL olarak kayda geçti. Bu teklifler, yaklaşık maliyetle karşılaştırıldığında maliyet aralığının geniş olduğunu gösteriyor.
Sonraki adımlar
İhale sürecinin bundan sonraki aşaması, tekliflerin mevzuata uygunluğunun incelenmesi ve değerlendirilmesidir. Değerlendirme tamamlandıktan sonra sözleşme ile üstyapı çalışmaları planlanan mahallelerde uygulamaya geçirilecektir. Bu süreç, altyapı yatırımlarının tamamlandığı bölgelerde yaşam kalitesinin ve ulaşım güvenliğinin artmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Özetle, Kandıra’da 80 kilometreyi bulan üstyapı çalışmaları için ihale süreci başlatıldı; maliyet tahmini ve teklifler kamuoyuna açıklandı, değerlendirme aşaması devam ediyor.
KANDIRA’DA ALTYAPISI TAMAMLANAN BÖLGELERDE 80 KİLOMETRELİK YOLUN YENİLENMESİ İÇİN ÜSTYAPI İHALESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ. 12 İSTEKLİNİN KATILDIĞI İHALEDE EN DÜŞÜK TEKLİF 179 MİLYON 939 BİN TL OLDU.