DOLAR
42,54 0%
EURO
49,55 0%
ALTIN
5.748,05 0%
BITCOIN
3.837.531,67 0%

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümeni kararları: Hafriyat firmasına 1 milyon 869 bin 726 lira ceza

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümeni, hafriyatını doğaya döken firmaya 1 milyon 869 bin 726 lira ceza uyguladı; 162 otobüs şoförüne 478 bin 386 lira ceza kesildi.

Yayın Tarihi: 06.11.2025 12:21
Güncelleme Tarihi: 06.11.2025 12:21

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümeni kararları: Hafriyat firmasına 1 milyon 869 bin 726 lira ceza

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümeni Kasım ayı toplantısı kararları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümeni, kasım ayının ilk olağan toplantısında çevre ve ulaşımla ilgili şikayet ve denetim sonuçlarını değerlendirdi. Toplantıda İmar ve Şehircilik, Ulaşım ile Emlak ve İstimlak daire başkanlıklarının sunduğu dosyalar karara bağlandı.

Hafriyat firmasına verilen idari para cezası

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı raporu doğrultusunda, hafriyatını çevreye rastgele döktüğü tespit edilen bir firmaya 1 milyon 869 bin 726 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Karar, çevreye verilen zararın tespiti ve idari yaptırım uygulanması esasına dayanıyor.

Özel halk otobüsü şoförlerine kesilen cezalar

Ulaşım Dairesi Başkanlığı denetimleri ve vatandaş şikayetleri kapsamında değerlendirme yapılan 162 özel halk otobüsü şoförü ile ilgili kararlar alındı. Güzergah ihlali, sefer saatine uymama, yolcuyu almama, yolcu ile münakaşa etme ve havalı korna bulundurma gibi çeşitli ihlaller nedeniyle söz konusu şoförlere toplam 478 bin 386 lira idari para cezası kesildi.

Ayrıca, daha önce de ceza almış ve yolcuyla münakaşa ettiği belirtilen bir şoförün aracının bağlama (trafikten men) kararının 15 gün daha uzatılmasına hükmedildi.

Taşınmazların kiraya verilmesi

Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ihaleler sonucunda 5 adet taşınmazın 3 yıllığına kiralanmasına karar verildi. İhale sonuçları şöyle açıklandı:

Kartepe Dumlupınar Mahallesi yediemin otoparkı: 31 bin lira

Kandıra Çarşı Mahallesi büfe: 6 bin lira

Kandıra çay ocağı: 3 bin 700 lira

Çayırova Cumhuriyet Mahallesi dernek yeri: 2 bin 200 lira

Başiskele Ovacık Mahallesi berber dükkanı: 2 bin 100 lira

Diğer karar ve cezalar

Toplantıda ayrıca, halin giriş çıkış saatlerine uymadığı tespit edilen bir kişiye 2 bin 953 lira idari para cezası verildiği bildirildi.

Encümen kararları ilgili birimlerin denetim ve şikayet değerlendirme süreçleri çerçevesinde alındı; uygulama ve takip işlemleri ilgili daire başkanlıkları tarafından yürütülecek.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ENCÜMENİ, KASIM AYI TOPLANTISINDA ÇEVREYİ KİRLETEN BİR HAFRİYAT...

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ENCÜMENİ, KASIM AYI TOPLANTISINDA ÇEVREYİ KİRLETEN BİR HAFRİYAT FİRMASINA 1 MİLYON 869 BİN 726 LİRA İDARİ PARA CEZASI KESTİ.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ENCÜMENİ, KASIM AYI TOPLANTISINDA ÇEVREYİ KİRLETEN BİR HAFRİYAT...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı