DOLAR
42,7 -0,05%
EURO
50,19 -0,05%
ALTIN
5.886,37 0,36%
BITCOIN
3.689.021,51 -0,63%

KKTC Bakanı Erhan Arıklı: "Meclis'te inanç özgürlüğünün önünü açacağız"

Arıklı, Anayasa Mahkemesinin liselerde başörtüsünü serbest bırakan tüzüğü iptal etmesi sonrası gerekçeli kararı beklediklerini ve Meclis’te yasa değişikliği yapacaklarını söyledi.

Yayın Tarihi: 25.09.2025 22:57
Güncelleme Tarihi: 25.09.2025 22:57

KKTC Bakanı Erhan Arıklı: "Meclis'te inanç özgürlüğünün önünü açacağız"

KKTC Bakanı Erhan Arıklı: "Meclis'te inanç özgürlüğünün önünü açacağız"

Arıklı, Anayasa Mahkemesi kararının gerekçesini beklediklerini açıkladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı ve Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, liselerde başörtüsünü Bakanlar Kurulu kararıyla serbest bırakan tüzüğün Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi üzerine AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Arıklı, mahkemenin kararında değişikliğin ancak Cumhuriyet Meclisi'nde yapılabileceğinin belirtildiğini hatırlatarak, "Öncelikle mahkemenin gerekçeli kararının yazılmasını bekliyoruz. Kararı gördükten sonra harekete geçeceğiz." dedi.

Bakan Arıklı, kararın yazılmasının ardından gerekli düzenlemeleri yapacaklarını vurgulayarak, "Meclis'te inanç özgürlüğünün önünü açacağız. Yasa değişikliğine giderek bu meselenin çözümünü sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı