DOLAR
42,69 -0,01%
EURO
50,18 -0,23%
ALTIN
5.911,22 -0,06%
BITCOIN
3.685.913,22 -0,57%

Kızılhaç, Myanmar'daki Depremlerinin Olası İnsani Etkileri Hakkında Endişelerini Açıkladı

Kızılhaç, Myanmar'daki depremlerin insani etkileri konusunda endişeli. Altyapıda büyük zararlar meydana geldi.

Yayın Tarihi: 28.03.2025 17:13
Güncelleme Tarihi: 28.03.2025 17:13

Kızılhaç, Myanmar'daki Depremlerinin Olası İnsani Etkileri Hakkında Endişelerini Açıkladı

Uluslararası Kızılhaç Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Myanmar Ülke Delegasyonu Program Koordinatörü Marie Manrique, Myanmar'da meydana gelen depremlerin "olası insani etkisi" hususunda ciddi endişeler taşıdıklarını duyurdu.

Manrique, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısına çevrim içi olarak katılarak, bugün Myanmar'da gerçekleşen büyük depremlerin ülkenin birçok yerinde ve komşu ülkeler olan Tayland, Çin ve Hindistan'da da hissedildiğini ifade etti.

Yetkili, bulunduğu binanın tahliye edildiğini vurgularken, depremlerin birçok bina ile yol ve köprüler gibi kamu altyapısına zarar verdiğini belirtti.

Myanmar Kızılhaç ekiplerinin acil durum müdahalesini etkinleştirdiklerini aktaran Manrique, kısa zaman içinde depremin etkilerine dair kesin bilgilere ulaşacaklarını söyledi.

Marie Manrique, "Depremlerin olası insani etkisi konusunda endişeliyiz. Ticari telefon hatlarının çoğu çalışmıyor." şeklinde konuştu.

Ayrıca, Myanmar'ın uzun süredir çeşitli krizlerle mücadele ettiğini hatırlatan Manrique, depremlerin bu duruma bağlı olarak savunmasız durumda olan insanları daha da olumsuz etkileyeceğini kaydetti.

Bugün sabah saatlerinde Myanmar'ın orta kesimindeki Sagaing bölgesi yakınlarında 7,7 ve 6,4 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı