Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kızıl Goncalar’ın Seçkin Özarslan’ı Tuğrul Tülek kimdir, nereli kaç yaşında? Seçkin'in gerçek hikayesi

FOX’un yeni dizisi Kızıl Goncalar’da Levent’in en iyi arkadaşı Seçkin Özarslan karakterini canlandıran Tuğrul Tülek kimdir? Oyuncunun hayatı, kariyeri ve başarıları hakkında merak edilenler haberimizde.

Yayın Tarihi: 18.12.2023 18:12
Güncelleme Tarihi: 18.12.2023 18:12

Kızıl Goncalar’ın Seçkin Özarslan’ı Tuğrul Tülek kimdir, nereli kaç yaşında? Seçkin'in gerçek hikayesi

FOX’un yeni dizisi Kızıl Goncalar, ilk bölümüyle izleyicilerin karşısına çıktı. Özcan Deniz ve Özgü Namal’ın başrollerini paylaştığı dizide, inanç, aşk ve aile gibi temalar işleniyor. Dizinin oyuncu kadrosunda yer alan Tuğrul Tülek ise Levent’in en iyi arkadaşı Seçkin Özarslan karakterini canlandırıyor. Seçkin Özarslan, hikâyedeki bütün inanç çarpışmalarının dışında, hayatı çok da ciddiye almayan, materyalist bir bakış açısına sahiptir. Peki, Tuğrul Tülek kimdir? İşte, oyuncunun hayatı, kariyeri ve başarıları hakkında bilinmeyenler.

Tuğrul Tülek Kimdir?

kızıl goncalar

Tuğrul Tülek, 1987 yılında Bursa'da dünyaya geldi. Eğitim hayatına Uludağ Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği bölümünü tamamlayarak başlayan Tülek, ardından Anadolu Üniversitesi Konservatuvarı'na katıldı. Sanat eğitimine olan ilgisi ve yeteneği sayesinde Polonya Aleksander Zelverowicz State Theatre Academy'de bir yıl boyunca öğrenim gördü.

2007-2008 yılları arasında Tiyatro DOT'un sahnelediği "Kürklü Merkür" adlı oyununda "Naz" karakterini başarıyla canlandıran Tuğrul Tülek, tiyatro alanındaki performansı ile dikkat çekti. Daha sonra Tiyatro Pera ve Tiyatro 3023 gibi topluluklarda çeşitli oyunlarda sahne aldı, sanat kariyerini genişletti.

2010 yılında "Aşk Tesadüfleri Sever" adlı filmde "Mert" karakteriyle sinema dünyasına adım atan Tülek, oyunculuk yeteneği ve başarılı performansıyla izleyicilerden olumlu eleştiriler aldı. 2013 yılında "Çanakkale Yolun Sonu" filmi ile sinema kariyerine devam ederek "Mehmet" karakterine hayat verdi.

Televizyon dünyasında da kendine sağlam bir yer edinen Tuğrul Tülek, 2018 yılında "Kızım" dizisinde "Cemal" karakterini canlandırdı. 2020 yılında ise "Babil" dizisinde "Egemen" karakteriyle izleyici karşısına çıktı. Şu anda ise "Kızıl Goncalar" dizisinde "Seçkin Özarslan" karakterini başarıyla hayat veriyor.

Tuğrul Tülek, sahip olduğu yetenek ve çeşitli projelerdeki başarılı performanslarıyla Türkiye'nin tanınan ve sevilen oyuncularından biri haline gelmiştir.

Tuğrul Tülek’in Başarıları

Tuğrul Tülek, hem tiyatro hem de sinema ve televizyon dünyasında başarılı bir oyunculuk sergiliyor. Oynadığı filmler ve dizilerde aldığı övgülerin yanı sıra, çeşitli ödüller de kazandı. 2013 yılında Çanakkale Yolun Sonu filmindeki performansıyla 18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nde “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülünü aldı. 2018 yılında Kızım dizisindeki performansıyla 45. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülünü kazandı. 2020 yılında Babil dizisindeki performansıyla 46. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülüne aday gösterildi.

Tuğrul Tülek kaç yaşında? Tuğrul Tülek, 1987 yılında doğduğu için 36 yaşındadır.

Tuğrul Tülek nereli? Tuğrul Tülek, Bursa doğumludur.

Tuğrul Tülek evli mi? Tuğrul Tülek, 2016 yılında oyuncu Aslı Orcan ile evlendi. Ancak çift, 2019 yılında boşandı.

Tuğrul Tülek hangi burç? Tuğrul Tülek, 23 Ekim-21 Kasım arasında doğduğu için Akrep burcudur.

Tuğrul Tülek boyu kaç? Tuğrul Tülek, 1.80 metre boyundadır.