Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kişisel asistan robotlarının fiyatı ne kadar? İşte farklı özelliklerdeki robot fiyatları!

Çimleri biçebilen, yerleri süpürebilen ve bulaşıkları yıkayabilen bir kişisel asistan robot için ne kadar ödersiniz? İşte kişisel asistan robot fiyatları...

Yayın Tarihi: 18.12.2023 11:42
Güncelleme Tarihi: 18.12.2023 11:42

Kişisel asistan robotlarının fiyatı ne kadar? İşte farklı özelliklerdeki robot fiyatları!

Yapay zekâ teknolojisinin akılalmaz bir hızla geliştiği günümüzde kişisel asistan robotlar da artık hayal olmaktan çıkarak resmen gerçeğe dönüştü. Peki, ev işlerinde yardımcı olması için almak istediğiniz asistan robotların fiyatı ne kadar? İşte detaylar...

Amazon'da, süpürme ve kendi kendini şarj etme özelliğine sahip bir Roomba'nın fiyatı 159 dolara kadar düşebiliyor. Roomba, evin her yerinde birden fazla görevi yerine getirebiliyor.

Fakat Boston Dynamics CTO'su Aaron Saunders daha önce TechCrunch'a verdiği demeçte bu robotların bir araba kadar pahalı olabileceğini ve tüketicilerin ürünün sunduğu hizmetlerin maliyeti haklı çıkardığına ikna edilmesi gerektiğini söyledi. Saunders, "Bir robota ne zaman bir araba kadar para ödersiniz? Bizi dünyanın dört bir yanına taşımak için kullandığımız harika makinelerde kabul etmeye başladığınız aynı güvenilirlik ve değer düzeyine ulaştığında” dedi.

ROBOT

İNSANSI ROBOT 13 BİN DOLAR

Neredeyse tekerlekli bir Siri ya da Alexa gibi çalışan ve bir kullanıcıyı takip ederken komutlar alan Robot Teminin fiyatı yaklaşık 4 bin dolar.

Öte yandan, Softbank Robotics'in programlanabilir bir asistan olarak tanıttığı NAO insansı robotunun fiyatı ise yaklaşık 13 bin dolar.

Talla ve Saunders gibi sektör liderleri, on yıllar sonra çok daha karmaşık olacak, daha az yapılandırılmış ortamlarda anında gezinebilecek ve birden fazla görevi tamamlayabilecek genel amaçlı robotlar öngörüyor.

Uzmanlar, yakın gelecekte bu tür robotların televizyonlar kadar evlerin vazgeçilmez bir parçası olacağını söylüyor.