Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

Kışın doğanlar mı, yazın doğanlar mı daha şanslı? Mevsimlerin doğum üzerindeki etkisine bilim son noktayı koydu

Kış aylarında dünyaya gelen çocukların yaz bebeklerine göre birçok avantajı olduğu araştırmalarla ortaya çıktı. Peki kış bebekleri neden daha başarılı oluyor? Detaylarda anlattık...

Yayın Tarihi: 22.02.2024 13:40
Güncelleme Tarihi: 22.02.2024 13:40

Kışın doğanlar mı, yazın doğanlar mı daha şanslı? Mevsimlerin doğum üzerindeki etkisine bilim son noktayı koydu

Mevsimlerin doğum üzerindeki etkisi bilim insanlarının ilgisini çekiyor. Kışın doğan bebeklerin yaz bebeklerine göre daha zeki, güçlü ve lider olabileceği ortaya çıktı. Peki bu nasıl mümkün oluyor? Kışın doğan bebeklerin özellikleri nelerdir? Haberimizde...

KIŞIN DOĞAN BEBEKLERİN ÖZELLİKLERİ NELEDİR?

İşte kışın doğan bebeklerin en belirgin özellikleri:

Daha Zeki Olurlar

Kışın doğan bebeklerin IQ seviyeleri, diğer mevsimlerde doğan bebeklere göre daha yüksek olabilir. Bunun nedeni, kışın doğan bebeklerin annelerinin hamilelik döneminde daha fazla D vitamini alması ve bunun da beyin gelişimine olumlu etki etmesi olabilir.

ZEKİ BEBEK

Daha Güçlü Olurlar

Kışın doğan bebeklerin kas ve kemik yapısı, yazın doğan bebeklere göre daha güçlü olabilir. Bunun nedeni, kışın doğan bebeklerin annelerinin hamilelik döneminde daha fazla kalsiyum alması ve bunun da iskelet sistemi üzerinde olumlu etki etmesi olabilir.

Daha İyi Huylu Olurlar

Kışın doğan bebekler, diğer mevsimlerde doğan bebeklere göre daha sakin, uyumlu ve mutlu olabilir. 

kış bebekleri

Bunun nedeni, kışın doğan bebeklerin annelerinin hamilelik döneminde daha az stres yaşaması ve bunun da bebeklerin ruh haline olumlu etki etmesi olabilir.

Daha Uzun Yaşarlar ve Daha Çok Lider Olurlar

Kışın doğan bebekler, diğer mevsimlerde doğan bebeklere göre daha uzun ömürlü ve daha çok lider olabilir. Bunun nedeni, kışın doğan bebeklerin genetik yapısının daha sağlam olması ve bunun da yaşam kalitesine ve kariyer başarısına olumlu etki etmesi olabilir.