Bist 100
9.344,97 1%
DOLAR
30,91 -0,01%
EURO
33,44 -0,05%
ALTIN
2.011,83 -0,01%

Kış aylarının vazgeçilmez çorba tarifi geldi! Bu tarifle tüm kışı geçirebilirsiniz

Kış aylarında neredeyse her hafta sofralarda bir defa yer alan tarhana çorbası soğuk günlerde içimizi ısıtıyor. Tüm faydaları saymakla bitmeyecek tarhana çorbasını yaparken sıklıkla karşılaşılan sorunlar arasında çorbanın topraklanması yer alıyor. İşte kış ayında içinizi ısıtacak ve kesinlikle topaklanmayacak tarhana çorbası tarifi...

Yayın Tarihi: 01.12.2023 11:26
Güncelleme Tarihi: 01.12.2023 11:26

Kış aylarının vazgeçilmez çorba tarifi geldi! Bu tarifle tüm kışı geçirebilirsiniz

Kış mevsimleri içerisinde sofralarınıza katacak sıcaklığı ve lezzetiyle her hafta yapılacak tarhana çorbasını bir de bu tarifte deneyin. Hem besleyici özelliğiyle hem de güçlü aroması ile soğuk günlerde hem evinizi hem de içinizi ısıtacak tarhana çorbası artık kesinlikle topaklanmayacak. Tarhana çorbası yapılırken en sık karşılaşılan sorular arasında çorbanın topraklanması yer alıyor. Bu haber sayesinde tarhana çorbasındaki tüm topaklanma problemi geride kalacak. Hem lezzetli hem de pürüzsüz bir tarhana çorbası yapmaya hazır olun!

TOPAKLANMAYAN TARHANA ÇORBASI MALZEMELERİ

  • 1 su bardağı ölçüsünde yoğurt
  • 1 su bardağı ölçüsünde tarhana
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde un 
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı
  • 5 su bardağı ölçüsünde su ya da tavuk suyu 
  • Karabiber 
  • Tuz 
  • Pulbiber
  • 1 çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ 

tarhana çorbası

TOPAKLANMAYAN TARHANA TARİFİ

  1. Bir karıştırma kabının içerisine tarhanayı alarak üzerine yoğurt ekleyin. İki malzemeyi iyice karıştırarak, homojen bir kıvam elde etmeye çalışın.
  2. Homojen bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edebilirsiniz.
  3. Küçük bir tavanın içersinde tereyağınızı eritin.
  4. Eriyen tereyağınıza ununuzu ekleyin ve kısık ateş üstünden un kokusunu tamamen çıkana kadar kavurma işleminizi uygulayın. 
  5. Kavrulan unlu karışımı ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  6. Soğumuş olan unlu karışıma, tarhana ve yoğurt karışımınızı ekleyin. Bu aşamada malzemeleri birleştirmek için muhakkak mikser ya da çırpıcı kullanmalısınız. Karışımın homojen olması topaklanmasının önünde en önemli etkendir. 
  7. Ayrı bir tencere içersinde suyu ya da tavuk suyunu güzelce kaynatın. 
  8. Kaynayan suyun içersine tarhana karışımımızı azar azar ekleyerek sürekli olarak karıştırın. Böylelikle topraklamanın önüne geçebilirsiniz.
  9. Karışımımızı tencereye alalım ve orta ateşte sürekli olarak karıştırarak pişirme işlemimize devam edelim. 
  10. Karışım kaynadığı zaman ise ateşini kısarak, çorba istediğiniz kıvama gelinceye dek pişirmeye devam edin.
  11. Çorba kıvamını aldıktan sonra ise karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak pul biberinizi ekleyin.
  12. Baharat ekledikten sonra birkaç dakika daha karıştırarak kaynatmaya devam edin.
  13. En son olarak ise sıvı yağınızı ekleyerek karıştırın ve servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun...