Kırşehir'de 27 Anaokulu Öğrencisi Cumhuriyet'in İlanını Temsili Gazete ile Duyurdu
Kırşehir Cumhuriyet Anaokulu öğrencileri, öğretmenlerinin desteğiyle Cumhuriyet'in ilan edilişini duyuran temsili gazeteyi vatandaşlara dağıttı.
Etkinlik ve Amacı
Etkinlik kapsamında 27 öğrenci, dönemin kıyafetlerini giyerek gazete dağıtımı için Cacabey Meydanı ve Ankara Caddesi'ne çıktı. Amaç, Cumhuriyet'in farklı kuşaklar tarafından 7'den 70'e kutlandığını somut olarak göstermektı.
Fırat Arslan gazetecilere "Öğrencilerimiz sadece Cumhuriyet'i öğrenmekle kalmayacaklar, aynı zamanda yaşayacaklar." ifadelerini kullandı.
Uygulama ve Toplumsal Tepki
Yasemin Vurgun Dağlı etkinliği canlandırma biçimleri hakkında "Sadece etkinlik değil, o zamanın ruhunu da işlemek istedik. Çocuklarımız ellerinde gazetelerle, 'Yazıyor yazıyor, Cumhuriyet'in ilanını yazıyor' diyerek vatandaşlara gazeteleri dağıtacaklar." diye konuştu.
Öğrencilerden Defne Gevrek, Arya Macar ve Aslı Ceren de Cumhuriyet'le ilgili gazete dağıtmaya geldiklerini kaydetti. Daha sonra çocuklar 'yazıyor, yazıyor' diye seslenerek gazeteleri dağıttı.
Gazeteleri alan vatandaşlar etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek öğrencileri tebrik etti.
Kırşehir'de anaokulu öğrencileri, Cumhuriyet'in ilan edilişinin temsili gazetesini vatandaşlara dağıttı. Dönemin kıyafetlerini giyen 27 öğrenci, gazete dağıtımı için Cacabey Meydanı ve Ankara Caddesi'ne geldi.