Ramazan ayı vesilesiyle Kırşehir Ahi Evran Külliyesi'nde kurulan çadırda yüzlerce kişi, ilk oruçlarını hep birlikte açma fırsatı buldu. Kırşehir Valiliği ve Vakıflar Kayseri Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyon, toplulukları bir araya getirerek güçlü bir dayanışma örneği sergiledi.
TOKİ Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan üç çeşit yemek, tatlı, hurma ve su, gelen misafirlere ikram edildi. Etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve iftar saatinin gelmesiyle birlikte top atışı gerçekleştirildi. Külliyede yüzlerce kişi, birlikte ilk iftarlarını yapmanın huzurunu yaşadı.
Dua eden Kırşehir İl Müftüsü Mustafa Tekin, oruçların kabul olmasını dileyerek, Gazze başta olmak üzere mazlum coğrafyalara huzurun ve barışın gelmesi temennisinde bulundu. Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, program sonrası yaptığı konuşmada, Ramazan’a ulaşmanın heyecanını ve mutluluğunu vurguladı.
Demiryürek, Kırşehir Valiliği ve Vakıflar Kayseri Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle sıcak bir aile ortamında gerçekleştirdikleri iftar sofrasında 500 kişinin buluştuğunu belirtti. Bu sofranın Ramazan boyunca herkese açık olduğunu kaydeden Demiryürek, “29 gün boyunca vatandaşımıza hizmet sunacak şekilde yemek ve iftar hazırlıyoruz. Kırşehirli hemşehrilerimizin Ramazanını tebrik ediyor, onları önümüzdeki günler için soframıza davet ediyoruz.” dedi.
İftarın ardından, çok sayıda katılımcı Ahi Evran Camisi'nde namaz kıldı.
Ramazan dolayısıyla Kırşehir Ahi Evran Külliyesi'nde kurulan çadıra gelen yüzlerce kişi, birlikte ilk oruçlarını açtı.
Ramazan dolayısıyla Kırşehir Ahi Evran Külliyesi'nde kurulan çadıra gelen yüzlerce kişi, birlikte ilk oruçlarını açtı.