Kırmızı ışıkta zincirleme kaza: tırın çarpmasıyla otomobil takla attı
Antalya'nın Manavgat ilçesinde D-400 Karayolu Kızılağaç Mahallesi ışıklı kavşağında meydana gelen kazada üç kişi yaralandı. Olay, kavşakta bekleyen araçlara çarpmamak için manevra yapan bir tırın, yavaşlayan bir otomobile çarpması sonucu zincirleme bir kazaya dönüştü. Kazanın tamamı güvenlik kamerası görüntülerine saniye saniye yansıdı.
Kazanın oluş biçimi ve araçların kimlikleri:
Edinilen bilgilere göre, Alanya istikametinden Manavgat yönüne giden H.U. idaresindeki 55 HU 280 plakalı tır, kavşağa geldiğinde kırmızı ışıkta bekleyen bir araca çarpmamak için direksiyonu sola kırdı. Bu manevra sırasında tır, yine kırmızı ışıkta yavaşlayan V.T. yönetimindeki 34 PZM 671 plakalı otomobile çarptı ve aracı sürükledi. Çarpmanın etkisiyle savrularak takla atan otomobil, Kızılağaç istikametinden kavşağa gelen Mehmet E. yönetimindeki 07 L 8752 plakalı otomobile çarparak durdu. Tır ise çarpmanın ardından yaklaşık 100 metre ileride durabildi.
Kamera kayıtları ve anbean görüntülenenler:
Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde tırın kavşak yaklaşımındaki manevrası, ardından çarpışma anı ve otomobilin savrularak takla atması açıkça görülüyor. Kamera kayıtları, kaza zincirinin başlangıcından sonuna kadar olayın sırasını net biçimde ortaya koyuyor; bu nedenle görüntüler, olayın aydınlatılmasında önemli kanıt teşkil edecek.
Görüntülerde ayrıca kazanın yoğun trafik akışı içinde kısa sürede kontrolsüz bir hal aldığını ve takla atan otomobilin üçüncü araca çarpmasıyla kazanın zincirleme biçimde büyüdüğü izleniyor. Olay yerinde güvenlik önlemlerinin ve kavşak düzenlemelerinin kazanın sonuçlarını etkileyebileceğine dair dikkat çekici detaylar bulunuyor.
Kazada 34 PZM 671 plakalı otomobilin sürücüsü V.T. ile araçta yolcu olarak bulunan Kübra T. ve Ümran T. yaralandı. Yaralılara olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı; daha sonra yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Kaza ile ilgili olarak trafik ekipleri ve savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Görüntülerin ve olay yerindeki bulguların incelenmesiyle kaza nedeninin netleştirilmesi hedefleniyor.
Not: Kavşaklarda ve ışıklandırmalı kesimlerde tır ve ağır vasıta manevralarının risk oluşturabildiği, sürücülerin dikkatli olması gerektiği bir kez daha ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtları, benzer olayların aydınlatılmasında önemli rol oynuyor.
ANTALYA'NIN MANAVGAT İLÇESİNDE TIRIN KIRMIZI IŞIKTA YAVAŞLAYAN OTOMOBİLE ÇARPMASI SONUCU MEYDANA GELEN TRAFİK KAZASINDA 3 KİŞİ YARALANDI. KAZA ANI İSE GÜVENLİK KAMERASINA SANİYE SANİYE YANSIDI.