Kırklareli Valisi Uğur Turan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Vali Turan, bir düğün salonunda düzenlenen programda şehit aileleri ve gazi yakınları ile sohbet etti.
Etkinlikte, İl Müftüsü Yusuf Eviş tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Turan, konuşmasında, tarihin en karanlık gecelerinden biri olarak başlayan 15 Temmuz'un Türk milletinin sarsılmaz iradesi, korkusuz direnişi ve cesareti sayesinde aydınlığa döndüğünü vurguladı. Türk milletine o gece asla diz çöktürülemeyeceğini belirten Turan, "Milletimizin damarlarında dolaşan istiklal ruhu, Çanakkale'de nasıl şahlanmışsa, 15 Temmuz’da da aynı inançla ayağa kalkmıştır," dedi.
Turan, 15 Temmuz gecesi sokağa çıkan milyonların yazdığı destanın unutulmayacağını ifade etti. Türk milletinin kendisine uzanmaya çalışan kirli elleri o gece iman, inanç ve direnişle kırdığını aktaran Turan, şunları kaydetti: "15 Temmuz, bir işgal senaryosuna karşı yazılan direniş destanı, özgürlüğün bedelini kanıyla ödeyen şehitlerimizin anısıyla hala canlıdır."
Vali Turan, o gece Türk milletinin "Bu millet esaret kabul etmez" diyerek canını ortaya koyduğunu vurguladı ve "Bu kahramanlık gecesi, sadece bir darbenin bastırılması değil, bir milletin iradesine sahip çıkışının sembolüdür," şeklinde konuştu.
Programa, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdal Köse, Belediye Başkanı Derya Bulut, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Levent Taşkoparan, İdare Mahkemesi Başkanı İbrahim Doğan, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rengin Ak, kurum müdürleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.
Kırklareli Valisi Uğur Turan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gazilerle buluştu.
Kırklareli Valisi Uğur Turan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gazilerle buluştu.