DOLAR
42,7 0%
EURO
50,17 -0,03%
ALTIN
5.958,48 -1,03%
BITCOIN
3.835.967,8 -1,33%

Kırklareli'nde Türk Mutfağı Haftası'nda Girit Lezzetleri Tanıtıldı

Kırklareli'nde Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Girit lezzetleri tanıtıldı ve bilgi yarışması düzenlendi.

Yayın Tarihi: 24.05.2025 11:40
Güncelleme Tarihi: 24.05.2025 11:40

Kırklareli'nde Türk Mutfağı Haftası'nda Girit Lezzetleri Tanıtıldı

Kırklareli'nde Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri

Kırklareli, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Girit lezzetleri ile zenginleşti. Etkinlikte, karamelize soslu yoğurtlu balkabağı ve domates soslu fıstıklı köfte gibi özgün yemekler tanıtıldı.

Etkinlikte Şef Özata'nın Sunumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe, İstanbul Beykent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Esat Özata katıldı. Özata, etkinlikte yaklaşık 1 saat süren bir sunum gerçekleştirerek, iki farklı yemeği katılımcılara tanıttı.

Yarışma ve Kazananı

Etkinliğin devamında, Kırklareli'nin lezzetleri temalı bir bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmada, Kırklareli'nin coğrafi işaretli ürünleri ve yöresel yemekleri hakkında toplam 18 soru yer aldı. Yarışmayı Kırklareli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencisi Serra Canarslan kazandı ve ödül aldı.

Kırklareli'nde, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Girit lezzetlerinden karamelize soslu...

Kırklareli'nde, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Girit lezzetlerinden karamelize soslu yoğurtlu balkabağı ile domates soslu fıstıklı köfte tanıtıldı. Millet Bahçesi'nde düzenlenen etkinlikte, İstanbul Beykent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi şef Esat Özata, iki farklı yemekle sunum gerçekleştirdi.

Kırklareli'nde, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Girit lezzetlerinden karamelize soslu...

Kırklareli'nde, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Girit lezzetlerinden karamelize soslu yoğurtlu balkabağı ile domates soslu fıstıklı köfte tanıtıldı. Millet Bahçesi'nde düzenlenen etkinlikte, İstanbul Beykent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi şef Esat Özata, iki farklı yemekle sunum gerçekleştirdi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı