Kırıkkale'de TYT'ye 2 dakika geç kalan aday demir kapıdan atlayıp duvardan ayrıldı
olayın gelişimi
Kırıkkale'de 2026-YKS'nin birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT)'ne girecek olan bir aday, sınava 2 dakika geç kaldı. Adayın sınav binası olarak belirlenen Süleyman Demirel Lisesi'ne koşarak geldiği belirtildi.
Sınav yerine vardığında okul önünde bekleyen velilerle konuşan öğrenci, bir gün önce Trabzon'dan geldiğini söyledi ve "Uzak yerden geldim, şu an giremez miyim?" diyerek kısa süreli panik yaşadı.
sınava giriş denemeleri ve ayrılış
Adayın kapıyı zorladığı, kilitli olduğunu görünce demir kapının üzerinden atlayarak okul bahçesine girdiği bildirildi. Ardından bina giriş kapısına koştuğunda kapıların kapandığını gördü ve sınava alınmadı.
Sınava giremeyen öğrenci, binadan ayrılmak için bu kez bahçe duvarından atlayarak okuldan ayrıldı. Olayla ilgili başka bir ayrıntı veya resmi açıklama metinde yer almamaktadır.
KAPILARIN KAPANMASI NEDENİYLE SINAVA ALINMAYAN ADAY, BU KEZ BAHÇE DUVARINDAN ATLAYARAK OKULDAN AYRILDI.