Kırıkkale'nin Çelebi ilçesinde, 47 yaşındaki Sevgi Gülden Yalçıner'in cesedinin Kızılırmak'a atılması olayıyla ilgili aralarında iki kardeşin de bulunduğu 6 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Olayda 5'i tutuklu olmak üzere toplam 6 sanık yargıca karşısına çıktı.
1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar olan Yalçıner'in kardeşleri Ş.G. ve Y.G. ile D.U., K.U. ve ayrı bir soruşturmaya tabii tutulan H.U. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Tutuksuz sanık G.F.G. ve taraf avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu.
Sanıklar, suçlamaları reddederek önceki ifadelerini tekrar ettiklerini belirtti ve tahliye talebinde bulundu. Savcının mütalaası sonrasında mahkeme heyeti, Y.G.'nin adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verirken, diğer sanıkların mevcut hallerinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi.
Olayın Detayları
Sevgi Gülden Yalçıner, 25 Eylül 2024 tarihinde Karaağıl köyünde kaybolduğu ihbarı üzerine jandarma, AFAD ve dalgıç ekipleri tarafından bölgede arama çalışmaları başlatılmıştı. 13 Ekim'de Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi, kadının cesedine, Karakeçili ilçesi Çeşnigir Köprüsü yakınında, vücuduna tel örgü ve taş bağlanmış halde ulaştı.
Soruşturma aşamasında, Yalçıner'in kardeşleri Ş.G. ve Y.G., yeğeni G.F.G. ile K.U., H.U. ve D.U. gözaltına alındı, bunlardan sadece G.F.G. adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Cumhuriyet Başsavcılığı, Ş.G. ve Y.G. için "tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek", G.F.G., K.U. ve D.U. için ise "tasarlayarak öldürmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame hazırladı. Sanıklardan H.U. ise yaşının küçük olması sebebiyle hakkındaki soruşturma ayrı yürütülüyor.