DOLAR
42,57 0%
EURO
49,61 0%
ALTIN
5.761,93 0%
BITCOIN
3.849.042,66 0%

Kimsenin evinden çıkmayan o besin 1 yıl tüketiminde 10 yıl yaşlandırıyor! Bu detay keyifleri kaçıracak

Her gün milyonlarca insan tarafından tüketilen o besin, sevilerek yenmesine rağmen devamlı halsizlik ve yorgun hissetmeye neden oluyor! Üstelik bu besin, kronik hastalık riskini artıyor. Uzmanlar, hızlı yaşlanmaya neden olan bu besinin beslenme listesinden çıkarılması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. Peki, bu kadar zararı bilinmesine rağmen her gün tüketilen bu besin nedir? Duyunca şaşıracaksınız...

Yayın Tarihi: 28.01.2024 17:38
Güncelleme Tarihi: 28.01.2024 17:38

Kimsenin evinden çıkmayan o besin 1 yıl tüketiminde 10 yıl yaşlandırıyor! Bu detay keyifleri kaçıracak

Son dönemde birçok kişi, ekmek tüketimini bırakma eğiliminde. Aynı zamanda karbonhidrat içermeyen diyetlere olan ilgi de artmış durumda.

Un bazlı ürünleri tüketmeyi bırakan bireylerin, hayatlarında birçok olumlu değişiklik yaşandığına dair birçok bilgi söz konusu. Ekmek tüketmeyenlerin cildi daha sağlıklı olabiliyor, kilo verme süreçleri daha etkili geçebiliyor ve enerji seviyeleri artabiliyor. Hep birlikte ekmeğin vücut üzerindeki etkilerine birlikte göz atalım!

BEYAZ VE ESMER EKMEĞİN SAĞLIĞA ETKİSİ

Tam buğday ekmeğinin, çavdar ya da tam buğday unundan yapılan ekmeklerin uzmanlar tarafından sağlıklı olduğu aktarılan bilgiler arasında. Lakin konu beyaz ekmek olduğunda, sonuçlar o kadar olumlu değil. 20. yüzyılda, un ve maya değişimi, bununla birlikte yoğun enerji ve katkı maddeleri buğday unuyla yer değiştirdi.

Kimsenin evinden çıkmayan o besin 1 yıl tüketiminde 10 yıl yaşlandırıyor! Bu detay keyifleri kaçıracak

CİLT SORUNLARI AÇIĞA ÇIKIYOR

Ciltte ortaya çıkan akneler genellikle ekmekte bulunan gluten nedeniyle ortaya çıkabiliyor. Vücut, gluteni doğru şekilde sindiremediği için bu durum bağırsak hasarına yol açabiliyor.

SİNDİRİM SORUNLARINI BERABERİNDE GETİRİYOR 

Gluten, bahsedildiğimiz üzere, farklı sindirim sorunlarına neden olabilir. Tam tahıllı ekmek; önemli bir element olan lif içerirken, beyaz unlu ürünlerde bu lif miktarı düşer. Günde 5-6 dilim tam tahıllı ekmek, günlük lif ihtiyacınızı karşılamak için yeterli olacaktır. Lakin bu miktarı meyve ve sebzelerle karşılamak için 14 elma, 21 havuç, 25 domates veya yaklaşık 5 adet salatalık tüketmek gerekiyor.

Yazar
EDİTÖR

buses_