Kilis’te yeni eğitim yılı başladı: 46 bin 954 öğrenci dersbaşı yaptı

Kilis’te 204 okul, 1.749 derslik ve 2.682 öğretmenin görev yaptığı 2026-2027 eğitim-öğretim yılına 46.954 öğrenci başladı; Vali Ömer Kalaylı başarı diledi.

Yayın Tarihi: 14.09.2026 11:56
Güncelleme Tarihi: 14.09.2026 12:10

Kilis’te yeni eğitim yılı başladı: 46 bin 954 öğrenci dersbaşı yaptı

Kilis’te yeni eğitim yılı başladı: 46 bin 954 öğrenci dersbaşı yaptı

Kilis’te 2026-2027 eğitim-öğretim yılı, Hatice Mehmet Döğme İlkokulunda düzenlenen açılış programıyla resmen başladı. İl genelinde 204 okul, 1.749 derslik ve 2.682 öğretmen ile toplam 46.954 öğrenci yeni eğitim-öğretim yılına adım attı.

valinin mesajı:

Kilis Valisi Ömer Kalaylı konuşmasında, yeni dönemin öğrenciler için yeni bilgiler, ufuklar ve başarılar getirmesini temenni etti. Kalaylı, eğitimin bir milletin yarınlarını şekillendiren en kıymetli alanlardan biri olduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ortaya konulan Türkiye Yüzyılı vizyonunda eğitimin güçlü bir dayanak olduğunu belirtti.

Vali Kalaylı, iyi yetişmiş, özgüvenli, üreten ve düşünen nesillerin güçlü Türkiye idealinin teminatı olduğunu ifade etti ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile çocukların bilgi, bilim, kültür ve değerlerle buluşturulduğunu söyledi. Bu çerçevede eğitim anlayışının; araştıran, üreten ve geleceğe yön veren bireyler yetiştirmeye odaklandığı belirtildi.

Kilis’te eğitim yatırımlarının şehrin geleceğine yapılan önemli bir yatırım olarak görüldüğünü kaydeden Kalaylı, fiziki imkânların güçlendirildiğini ve öğrencilerin daha nitelikli eğitim ortamlarına kavuşturulduğunu aktardı. Açılış programında ayrıca halk oyunları gösterileri ve çeşitli etkinlikler düzenlenerek yeni dönemin coşkusu paylaşıldı.

Yetkililer, eğitim-öğretim yılı boyunca öğrencilerin gelişimini destekleyecek çalışmaların süreceğini ve okulların güvenli, öğretici ortamlar sunmaya devam edeceğini ifade etti. Veliler ve eğitim camiası, başarılı bir yıl hedefiyle beklentilerini koruyor.

KİLİS’TE 46 BİN 954 ÖĞRENCİ YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA BAŞLADI

KİLİS’TE 46 BİN 954 ÖĞRENCİ YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA BAŞLADI

Yazar
EDİTÖR

Murat Doğan

Ben Murat Doğan, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'de Yaşam kategorisi için yazıyorum. Aslında 'yaşıyorum' desem daha doğru! Gastronomi ve seyahat yazarıyım. Sürekli yeni yerler keşfeder, yeni lezzetler denerim. Samimi, keyifli ve 'gurme' bir anlatımım olduğunu söylerler.