Kilis’te kar yağışı nedeniyle tedbirler alındı
Meteorolojiden alınan bilgilere göre Kilis’te bugün başlayan kar yağışının yarın da etkisini sürdürmesinin beklendiği bildirildi. Kar yağışı ve muhtemel olumsuz hava şartları göz önünde bulundurularak kent genelinde ulaşım ve kamu düzenine ilişkin çeşitli önlemler hayata geçirildi.
Eğitim kurumlarında 1 günlük ara
Bu kapsamda, Kilis merkez ve ilçelerinde 23 Ocak 2026 Cuma günü halk eğitim merkezleri, özel öğretim kursları, e-sınav merkezleri, motorlu taşıt sürücü kursları, her türlü kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile özel okullardaki takviye kursları da dahil olmak üzere tüm eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi.
Kamu personeli için düzenlemeler
Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin 23 Ocak 2026 Cuma günü herhangi bir talimat veya başvuruya gerek olmaksızın idari izinli sayılacağı bildirildi. Ayrıca eğitime ara verilen günde kreş ve anaokuluna devam eden çocuğu bulunan kadın personelin de idari izinli olacağı belirtildi. Sağlık, kolluk kuvvetleri ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu ise ilgili birim amirleri tarafından değerlendirilecek.
Ulaşım tedbirleri ve motokuryeler
Kar yağışı ve muhtemel buzlanma riskine karşı İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, 23 Ocak 2026 Cuma günü il sınırları içerisinde motokuryelerin trafiğe çıkmaları 1 gün süreyle yasaklandı. Yetkililer, diğer bireysel motosiklet ve scooter kullanıcılarının da can güvenlikleri açısından toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri yönünde uyarıda bulundu.
Alınan tedbirler, olası kazaları ve ulaşım aksaklıklarını önlemeyi hedefliyor; vatandaşların güncel uyarıları takip etmeleri ve tedbirlere uymaları istendi.
KİLİS’TE OLUMSUZ HAVA ŞARTLARI NEDENİYLE ÖNLEMLER ALINDI