kıbrıs gazisinin mirası torununun ellerinde

Afyonkarahisar'da vefat eden Kıbrıs Gazisi Yusuf Karakoyun'un madalya ve beratı, ailesinin isteği üzerine dedesinin adını taşıyan torunu Yusuf Arda Karakoyun'a teslim edildi.

Yayın Tarihi: 03.11.2026 13:03
Güncelleme Tarihi: 03.11.2026 13:42

kıbrıs gazisinin mirası torununun ellerinde

madalya ve berat aileye teslim edildi

Afyonkarahisar'da geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Kıbrıs Gazisi Yusuf Karakoyun'a ait madalya ve berat, ailesinin talebi doğrultusunda dedesinin ismini taşıyan torunu Yusuf Arda Karakoyun'a devredildi.

aile isteğiyle dernek binasında buluşma:

Merhum gazinin eşi Gülhane Karakoyun, eşine ait kıymetli eşyaların aile içinde muhafaza edilmesini istedi. Bu talep üzerine Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı de törene şahitlik etmesi için davet edildi ve aile dernek binasında bir araya geldi.

emanete sahip çıkma vurgusu:

Düzenlenen tören sonunda merhum gazinin madalya ve beratı torunu Yusuf Arda Karakoyun'a teslim edildi. Başkan Kumartaşlı genç toruna, dedesinden kalan bu anlamlı emanete sahip çıkması gerektiğini belirterek taşıdığı sorumluluğun önemine dikkat çekti.

Buluşmada ayrıca merhum gazinin cenazesinde tabutunun üzerine örtülen Türk bayrağı ve gazinin fotoğrafı da aile tarafından eşine, Gülhane Karakoyun'a teslim edildi. Tören, yakın akrabaların katılımıyla ve aile içindeki anıların korunması dileğiyle sona erdi.

AFYONKARAHİSAR’DA GEÇTİĞİMİZ AY HAYATINI KAYBEDEN KIBRIS GAZİSİ YUSUF KARAKAYUN’A AİT MADALYA VE...

AFYONKARAHİSAR’DA GEÇTİĞİMİZ AY HAYATINI KAYBEDEN KIBRIS GAZİSİ YUSUF KARAKAYUN’A AİT MADALYA VE BERAT, AİLESİNİN İSTEĞİ ÜZERİNE DEDESİNİN İSMİNİ TAŞIYAN TORUNU YUSUF ARDA KARAKOYUN’A TESLİM EDİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.