Keşap'ta selin ardından kayıp iki kişi için arama sürüyor

Giresun'un Keşap ilçesinde sel ve heyelan sonrası Karabulduk ile üst kesimlerde çalışmalar yoğunlaştı; kayıp iki kişiyi bulmak için arama kurtarma sürüyor.

Yayın Tarihi: 14.08.2026 11:15
Güncelleme Tarihi: 14.08.2026 11:31

Keşap'ta selin ardından kayıp iki kişi için arama sürüyor

Keşap'ta selin ardından kayıp iki kişi için arama sürüyor

Giresun'un Keşap ilçesinde gece saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağışlar, derelerde su seviyesinin yükselmesine ve bölgede sel ile heyelanlara yol açtı. İlçede ekiplerin çalışmaları devam ederken, özellikle Karabulduk beldesine ulaşımın sağlanamadığı bildirildi.

selin yol açtığı hasar:

Keşap merkezinde bazı noktalarda ev ve iş yerlerine su dolduğu, toplamda 3-4 yerde temizlik gerektiren taşkın yaşandığı kaydedildi. Daha yüksek kesimlerde ve köylerde ise ciddi heyelanlar görüldü. İlçeye doğru oluşan su baskını, alt kesimlerde de etkili oldu ve ulaşımı güçleştirdi.

arama kurtarma çalışmaları:

Ekipler, Karabulduk yakınlarında bir aracın dereye kapılması sonucu meydana gelen olayda arama faaliyetlerini sürdürüyor. Olayda bir kişi kurtuldu, ancak kayıp iki kişi olduğu bilgisi üzerine arama kurtarma çalışmaları yoğunlaştırıldı.

Tuncay Muhammet Arışan, yürütülen çalışmaları ve bölgedeki durumu açıklarken, "İlçemizde asıl yoğunluk Karabulduk ve üst kesimlerde oluştu. Keşap’a doğru bir baskı oluşturdu. Gece yarısı itibariyle dereden hafif hafif taşmalar oldu ama çok şükür yağmurun kesilmesiyle daha büyük bir felaket önlenmiş oldu. Köylerde ciddi manada heyelanlar var. İlçe merkezinde 3-4 yerde dükkanı ve evlere su girmesi nedeniyle temizlenmesi gereken yerler var. Karabulduk’a yakın bir alanda bir araç derede kayboldu. Bir kişi kurtuldu, iki kişinin kaybolduğu söyleniyor. Şuanda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. İnşallah sağ salim bulunurlar diye temenni ediyoruz. Şuanda Karabulduk yolunda bir sıkıntı var. Yolun gün içerisinde açılması için çalışmalar sürüyor" dedi.

Yetkililer, yağmurun kesilmesinin büyük bir felaketi önlediğini belirtirken, Karabulduk yolunun açılması ve kayıp kişilere ulaşılması için arama ekiplerinin, jandarma ve diğer ilgili birimlerin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü aktarıyor. Bölge halkına ise dikkatli olmaları ve yetkililerin yönlendirmelerine uymaları çağrısı yapıldı.

GİRESUN’UN KEŞAP İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCAY MUHAMMET ARIŞAN, ŞİDDETLİ YAĞIŞLARIN ARDINDAN...

GİRESUN’UN KEŞAP İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCAY MUHAMMET ARIŞAN, ŞİDDETLİ YAĞIŞLARIN ARDINDAN MEYDANA GELEN SEL FELAKETİNDE BİR KİŞİNİN KURTULDUĞUNU, 2 KİŞİYİ İSE ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARININ SÜRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.