Şırnak Valiliği, yaptığı açıklamada, ilin merkez ve Cizre, Silopi, Uludere, Güçlükonak, Beytüşşebap ilçelerinde bulunan bazı bölgelerde terör örgütüne yönelik operasyonların devam ettiğini belirtti.
Bu bölgelerdeki yasadışı unsurlardan ve alınacak tedbirlerden zarar görmemeleri için vatandaşların bu bölgelere girmemeleri gerektiğini vurguladı.
“MİLLİ GÜVENLİK VE KAMU DÜZENİ İÇİN”
Valilik, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11’inci maddesi ile 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesine dayanarak, 14 bölgeyi 28 Ekim (dâhil) 2023 - 11 Kasım (dâhil) 2023 tarihleri arasında “geçici özel güvenlik bölgesi” ilan ettiğini duyurdu.
Valilik, şu bölgelerin yasaklı olduğunu açıkladı:
• Cudi Dağı Bölgesi
• Bestler Dereler Bölgesi
• Kurt Dağı Bölgesi
• Kureşin Bölgesi
• Karaçalı Tepe Bölgesi
• Kel Mehmet Dağı Bölgesi
• Serin Vadi Bölgesi
• 2088 rakım Tepe Bölgesi
• Küçük Su Yayla Bölgesi
• Gabar Dağı Bölgesi
• Altın Dağ Bölgesi
• İncebel Dağ Bölgesi
• Oymakaya Bölgesi
• Tanin Tanin Bölgesi
Valilik, bu bölgelere giriş çıkışların yasaklandığını ve yasağa uymayanların hukuki sorumlulukla karşı karşıya kalacağını bildirdi.