Keşan’da 41 yıllık eğitimcilik: Öğretmen Meryem Yalçın gözyaşlarıyla uğurlandı

Keşan’da Dr. Ali İhsan Çuhacı İlkokulu öğretmeni Meryem Yalçın, 41 yıllık meslek yaşamının ardından meslektaşları ve öğrencilerinin sürpriz töreniyle uğurlandı.

Yayın Tarihi: 04.06.2026 14:33
Güncelleme Tarihi: 04.06.2026 14:37

Keşan’da 41 yıllık eğitimcilik: Öğretmen Meryem Yalçın gözyaşlarıyla uğurlandı

Keşan’da 41 yıllık eğitimcilik: Öğretmen Meryem Yalçın gözyaşlarıyla uğurlandı

Edirne’nin Keşan ilçesindeki Dr. Ali İhsan Çuhacı İlkokulu sınıf öğretmeni Meryem Yalçın, eğitim hayatının 41. yılında meslek hayatına duygusal bir veda yaptı. Son dersinin ardından okul yönetimi, meslektaşları, mevcut öğrencileri, veliler ve yıllar önce mezun ettiği eski öğrenciler tarafından hazırlanan sürpriz törenle uğurlandı.

Sürpriz uğurlama ve törenin detayları

Sürpriz organizasyonda meslektaşları kapıyı çalarak Yalçın’ın son dersine girdi. Mevcut ve eski öğrenciler öğretmenin elini öperek çiçek takdim etti. Oluşturulan okul koridorunda alkışlar eşliğinde yürüyen Yalçın, duygulanarak gözyaşlarını tutamadı.

Tören kapsamında kesilen pastada "Anacığımız güle güle" yazısı yer aldı. Bu an, öğretmenin yıllar içinde kurduğu bağın ve öğrenci-veli-öğretmen ilişkisinin somut bir göstergesi olarak vurgulandı.

Mesleki miras ve teşekkürler

Habere göre, Meryem Yalçın meslek hayatı boyunca yüzlerce öğrencinin yetişmesine katkı sağladı. Uğurlama sırasında çalışma arkadaşları, veliler, mevcut ve eski öğrenciler Yalçın’a eğitime verdiği katkılar için teşekkür etti ve bundan sonraki hayatında sağlık ile mutluluk diledi.

Yalçın da kendisi için hazırlanan hatıra etkinliğinde duygularını paylaşarak herkese teşekkür etti. Sürpriz ve içten vedanın, uzun yıllar süren öğretmenlik kariyerlerinin toplumsal değeri ve öğrencilerle kurulan kalıcı bağlar açısından önemli bir örnek oluşturduğu dikkat çekti.

Sonuç

Keşan’daki bu veda töreni, öğretmenlik mesleğinin uzun vadeli etkisini ve toplumsal takdirini gözler önüne serdi. 41 yıllık hizmetin ardından yapılan bu uğurlama, hem kişisel hem de kurumsal düzeyde veda ritüellerinin anlamına işaret etti.

KEŞAN’DA 41 YILLIK ÖĞRETMEN GÖZYAŞLARIYLA EMEKLİLİĞE UĞURLANDI

KEŞAN’DA 41 YILLIK ÖĞRETMEN GÖZYAŞLARIYLA EMEKLİLİĞE UĞURLANDI

KEŞAN’DA 41 YILLIK ÖĞRETMEN GÖZYAŞLARIYLA EMEKLİLİĞE UĞURLANDI

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.