Keşan'da kısa sürede birden fazla yangın:
Edirne’nin Keşan ilçesinde, yaklaşık 1,5 saat içinde art arda beş ayrı yerde çıkan yangınlar, bölgeye sevk edilen itfaiye ekiplerince söndürülerek kontrol altına alındı. Olaylarda can kaybı veya yaralanma bildirilmedi.
Müdahaleye ilişkin ayrıntılar:
İlk ihbar Yörük Mahallesi'ndeki otluk alandan geldi ve itfaiye ekipleri kısa sürede müdahale ederek yangını söndürdü. Ardından Yeni Mahalle'deki bir başka otluk alandaki alevlere de müdahale edildi ve bu yangın da kontrol altına alındı.
Daha sonra ilçeye bağlı Türkmen köyünden gelen anız yangını ihbarı üzerine ekipler bölgeye giderek alevleri söndürdü. Bahçeköy'de çıkan saman balyası yangınına müdahale eden ekipler yangını kontrol altına aldı; olayda 500 saman balyası zarar gördü. Son olarak Şükrüköy'deki ot yangını da söndürüldü.
Hasar ve yetkililerin uyarısı:
Müdahaleyi gerçekleştiren itfaiye ekipleri olayları kısa sürede kontrol altına alırken, yetkililer yaz aylarında artış gösteren ot, anız ve saman yangınlarına karşı vatandaşları uyardı. Yetkililer, özellikle kıvılcım oluşturabilecek faaliyetlerde ve sahada terk edilmiş yanıcı malzemelere karşı dikkatli olunması gerektiğini hatırlattı.
KEŞAN'DA 1,5 SAAT İÇERİSİNDE ART ARDA 5 AYRI YERDE ÇIKAN YANGIN İTFAİYE EKİPLERİNCE SÖNDÜRÜLDÜ.