
Kerem Aktürkoğlu: Tek Hedefimiz Dünya Kupası'na Katılmak
A Milli Futbol Takımı'nın yetenekli hücum oyuncularından Kerem Aktürkoğlu, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılmak ve başarılı olmak istediklerini açıkladı. Kerem, ABD ile oynanan hazırlık maçının ardından Pratt & Whitney Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında takımın performansını değerlendirdi.
Galibiyetin Ardından İyi Oyun Koşulları
Kerem, ABD'yi 2-1 mağlup ettikleri maçın ardından, “Güzel bir maç oldu. Maça iyi başlamadık, biraz tutuktuk ama daha sonra oyunumuzu sahaya yansıttık,” dedi. İlk yarının sonlarında daha iyi bir performans sergilediklerini vurgulayan millî futbolcu, “Uzun ve yorucu bir sezondan sonra buraya gelmek zor, ancak Dünya Kupası Elemeleri öncesi son kampımızda öz güvenimizi tazelemek için güzel sonuçlar almak istiyoruz,” ifadelerini kullandı.
Dünya Kupası Hedefi
Kerem, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun dünya kupasına doğrudan katılım hedefini hatırlatarak, “Tek hedefimiz Dünya Kupası’na gidebilmek. En son 2002'de katıldık ve bu jenerasyonun pek çoğu bunu hatırlamıyor. Ülke olarak özlemimiz var ve bunun için çok çalışmalıyız,” şeklinde konuştu.
Takıma Katkı Sağlamak Önemli
Gol atmanın önemli olduğunu vurgulayan Kerem, “Gol atmak ve asist yapmak hücum oyuncuları için önemli. Ancak, maçtaki katkı sağlamak en öncelikli hedef olmalıdır,” dedi. Takımında en iyi şekilde fayda sağlamak istediğini ifade eden futbolcu, geçtiğimiz günlerde de gol attığını belirtti.
Meksika Hazırlıkları
Kerem, 11 Haziran’da Meksika ile oynayacakları hazırlık maçı hakkında da yorum yaptı. “Meksika iyi bir takım, bu maçın ardından onlar hakkında analiz yapacağız. Zor bir maç olacak ama esas olan #güzel bir futbol oynamak ve öz güvenimizi tazelemek,” diyerek sözüne son verdi.