DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.827.821,81 0,47%

Kerala'da Şiddetli Yağışların Yol Açtığı Toprak Kaymalarında Ölü Sayısı 148'e Ulaştı

Kerala'daki toprak kaymalarında can kaybı 148'e yükseldi, arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Yayın Tarihi: 31.07.2024 08:55
Güncelleme Tarihi: 31.07.2024 08:55

Kerala'da Şiddetli Yağışların Yol Açtığı Toprak Kaymalarında Ölü Sayısı 148'e Ulaştı

Hindistan'ın Güneyinde Felaket: Kerala'daki Toprak Kaymaları

Kerala eyaletinin Wayanad bölgesinde meydana gelen şiddetli yağışlardan kaynaklanan toprak kaymalarında ölü sayısının 148'e çıktığı açıklandı. Yerel yetkililerin beyanına göre, bu feci olayda hayatını kaybedenlerin yanı sıra, kaybolan yüzlerce kişi için arama kurtarma çalışmaları da sürdürülmektedir.

Arama Kurtarma Çalışmalarına Bakanlık Desteği

Kerala'da yaşanan bu doğal afette, Hint ordusundan yaklaşık 600 personel arama kurtarma çalışmalarına destek vermektedir. Bölgedeki yas ilan edilmiş, bu nedenle eğitim kurumları bugün kapalı kalacaktır.

Ulusal Felaket Olarak Nitelendiriliyor

Hindistan Ulusal Kongresi Partisi Başkanı Mallikarjun Kharge, Wayanad'da yaşanan bu olayları "ulusal felaket" olarak değerlendirirken, başbakan Narendra Modi de X hesabı üzerinden, "Dualarım yaralılar ve kayıplar yaşayan ailelerle" şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Bu doğal afetin meydana geldiği Chooralmala köyünde, 200'den fazla evin tamamen yıkıldığı bildirilmektedir. Yetkililer, altyapıda da ciddi hasarlar meydana geldiğini aktarmaktadır.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı