Kepez'te halkı kapsayan çevre hamlesi ödülle sonuçlandı
Kepez Belediyesi, Başkan Mesut Kocagöz öncülüğünde yürütülen Temizlik Kirletmemektir kampanyasıyla 68 mahallede çevre bilincinin günlük yaşamın parçası haline gelmesini hedefliyor. Program, rutin temizlik hizmetlerinin ötesine geçerek vatandaşların yaşadıkları çevreye sahip çıkmasını teşvik eden bir farkındalık çalışması olarak kurgulandı.
Gönüllülük ve eğitim odaklı yaklaşım:
Kampanyanın öne çıkan unsurlarından biri gönüllü grupların kurulması. Çocuklar, gençler ve kadınlar başta olmak üzere farklı kesimlerden oluşan çevre gönüllülerine Temizlik Elçisi Rozeti takılıyor; böylece çevre koruma sorumluluğunun toplum genelinde yayılması amaçlanıyor. Bu yöntem, özellikle küçük yaştaki bireylerde kent aidiyetini ve çevre duyarlılığını güçlendirmeyi, mahalle ölçeğinde sürdürülebilir temizlik alışkanlıkları kazandırmayı hedefliyor.
İstanbul Çevre Konseyi'nin takdiri:
Kepez Belediyesi'nin doğa ve doğal-kültürel değerlerin korunmasına yönelik uygulamaları İstanbul Çevre Konseyi tarafından değerlendirildi ve çalışmalara Çevre Ödülü verildi. Ödülde, belediyenin örnek uygulamaları ve toplumla kurduğu iş birliği öne çıkarıldı; çalışmaların sürdürülmesi temennisinde bulunuldu. Ödülü Kepez Belediyesi adına teslim alan isim ise Başkan Yardımcısı Durmuş Değer oldu.
Kampanya, "Temizlik Bizden, Temizlik Tutmak Sizden" anlayışıyla belediye hizmetlerini toplumsal farkındalık çalışmalarıyla birleştirerek kent yaşamının kalitesini artırmayı hedefliyor. Belediye ekipleri ile mahalle gönüllülerinin ortak çalışması, çevre koruma çabalarının sürdürülebilir bir toplumsal davranış hâline gelmesine katkı sağlıyor.
KEPEZ BELEDİYESİ’NİN BAŞKAN MESUT KOCAGÖZ’ÜN ÖNCÜLÜĞÜNDE SÜRDÜRÜLEN "TEMİZLİK KİRLETMEMEKTİR" KAMPANYASIYLA 68 MAHALLEDE ÇEVRE BİLİNCİNİN GÜNLÜK YAŞAMIN BİR PARÇASI HALİNE GETİRİLMESİ HEDEFLENİRKEN, YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR İSTANBUL ÇEVRE KONSEYİ TARAFINDAN "ÇEVRE ÖDÜLÜ" İLE TAKDİR EDİLDİ.