Kenti malzeme kabul eden küratörlük konuşmaları Pancar Deposu'nda

Nilüfer Belediyesi Pancar Deposu'nda başlayan Küratörlüğün 5N1K’sı söyleşi dizisi, kent eksenli sanat ve kültür politikalarını aylık oturumlarda tartışma zemini sunuyor.

Yayın Tarihi: 05.10.2026 15:36
Güncelleme Tarihi: 05.10.2026 15:36

Kenti malzeme kabul eden küratörlük konuşmaları Pancar Deposu'nda

Küratörlüğün 5N1K’sı Pancar Deposu'nda

Nilüfer Belediyesi, Pancar Deposu'nu merkez alarak yeni bir söyleşi dizisi başlattı. Küratörlüğün 5N1K’sı başlığıyla kurgulanan program, kenti hem tartışmanın hem de küratöryel pratiğin malzemesi olarak ele almayı hedefliyor. Söyleşi dizisi, sanat, sosyal bilimler ve kültür politikalarını bir araya getiren katılımcı bir üretim ve tartışma alanı oluşturmayı amaçlıyor.

ilk oturumun odağı:

Programın açılış oturumu "Kenti küratöryel bir malzeme olarak düşünmek" başlığıyla gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Çağrı Mutlu Dalgıç üstlendi, konuk olarak ise Melis Golar yer aldı. Oturumda kent ölçeğinin küratöryel yaklaşımlara nasıl yön verdiği, mekânsal verilerin ve kent pratiklerinin sergi ve proje üretimindeki rolü ele alındı; katılımcıların soruları üzerinden çok disiplinli tartışmalar yürütüldü.

ilerleyen aylarda kimler konuşacak:

Söyleşi dizisi her ay farklı bir ismi ağırlayacak şekilde tasarlandı. Kasım ayında Amira Arzık "Performans ve Arşive Dair" başlıklı konuşmasıyla, Aralık ayında Aslı Seven "Küratörlük ve Kurumsal Altyapılar" üzerine, Ocak ayında ise Ebru Nalan Sülün "Merkez ve Çevre Ekseninde Küratörlük" başlığı altında katılımcılarla buluşacak. Bu program akışı, küratörlüğün hem teorik hem de pratik boyutlarını kent ekseninde izleyici ve meslektaşlarla paylaşmayı hedefliyor.

Nilüfer Belediyesi'nin inisiyatifi, Pancar Deposu'nu yerel ve akademik aktörler için canlı bir tartışma platformuna dönüştürmeyi amaçlıyor; katılımcı formatı sayesinde konuşmaların izleyiciyle etkileşim içinde ilerlemesi bekleniyor.

NİLÜFER BELEDİYESİ’NİN PANCAR DEPOSU’NDA BAŞLATTIĞI YENİ SÖYLEŞİ DİZİSİ “KÜRATÖRLÜĞÜN 5N1K’SI” İLK...

NİLÜFER BELEDİYESİ’NİN PANCAR DEPOSU’NDA BAŞLATTIĞI YENİ SÖYLEŞİ DİZİSİ “KÜRATÖRLÜĞÜN 5N1K’SI” İLK KONUĞUNU AĞIRLADI. HER AY FARKLI BİR İSMİN YER ALACAĞI PROGRAMIN İLK OTURUMU, MODERATÖRLÜĞÜNÜ ÇAĞRI MUTLU DALGIÇ’IN ÜSTLENDİĞİ MELİS GOLAR’IN KONUK OLDUĞU "KENTİ KÜRATÖRYEL BİR MALZEME OLARAK DÜŞÜNMEK" BAŞLIKLI SÖYLEŞİYLE GERÇEKLEŞTİ.

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.