Keles'te yem israfına set: 80 üreticiye kilitli yemlik ve yem desteği

Keles'te 80 küçükbaş üreticisine 18 baş kapasiteli kilitli yemlikler ve kişi başı 3 çuval yem verildi; amaç yem israfını azaltmak ve verimi artırmak.

Yayın Tarihi: 07.11.2026 10:45
Güncelleme Tarihi: 07.11.2026 10:45

Keles'te yem israfına set: 80 üreticiye kilitli yemlik ve yem desteği

Keles'te destek teslimatı:

Bursa'nın Keles ilçesinde, küçükbaş hayvancılığı desteklemek amacıyla hazırlanan uygulama kapsamında üreticilere kilitli yemlik sistemleri teslim edildi. Proje, Tarım ve Orman Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Keles Belediyesi ve Hayvan Geliştiricileri Birliği iş birliğiyle yürütüldü.

Toplam 80 üreticiye teslim edilen sistemler, her birinin 18 küçükbaş hayvan kapasiteli olduğu kilitli yemliklerden oluşuyor. Teslimatla eş zamanlı olarak üreticilere kişi başı 3 çuval şeklinde ayni yem desteği de sağlandı.

hedefler ve beklenen etkiler:

Sağlanan destekle öncelikli hedef, yem israfının azaltılması ve böylece işletme maliyetlerinin düşürülmesi olarak belirlendi. Kilitli yemlik sistemleri, yem dağılımını kontrol altına alarak hayvan refahını iyileştirmeyi ve verimi artırmayı amaçlıyor.

Uygulamanın yerel üreticiler açısından etkisi, daha düzenli besleme pratikleri, azaltılmış yem kaybı ve işletme verimliliğinde artış şeklinde öngörülüyor. Proje paydaşları, benzer desteklerin yaygınlaştırılmasıyla bölgesel küçükbaş üretiminin güçlendirileceğini vurguladı.

BURSA'NIN KELES İLÇESİNDE KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIĞIN GELİŞTİRİLMESİ VE ÜRETİCİLERİN İŞLETME...

BURSA'NIN KELES İLÇESİNDE KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIĞIN GELİŞTİRİLMESİ VE ÜRETİCİLERİN İŞLETME VERİMLİLİĞİNİN ARTIRILMASI AMACIYLA 80 ÜRETİCİYE KİLİTLİ YEMLİK SİSTEMİ VE YEM DESTEĞİ SAĞLANDI. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI, BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KELES BELEDİYESİ VE HAYVAN GELİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ İŞ BİRLİĞİNDE YÜRÜTÜLEN KİLİTLİ YEMLİK PROJESİ KAPSAMINDA 80 ÜRETİCİYE, 18 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN KAPASİTELİ KİLİTLİ YEMLİK SİSTEMLERİ TESLİM EDİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.