Bist 100
10.564,54 2%
DOLAR
32,25 -0,08%
EURO
35 -0,27%
ALTIN
2.465,55 0,47%

Kedi katili İbrahim Keloğlan'ın aldığı ceza indirimi hakkında gerekçeli karar açıklandı

Eros isimli kediyi 6 dakika boyunca döverek öldüren kedi katili İbrahim Keloğlan’a verilen ceza indiriminin gerekçesi açıklandı…

Yayın Tarihi: 19.02.2024 16:21
Güncelleme Tarihi: 19.02.2024 16:21

Kedi katili İbrahim Keloğlan'ın aldığı ceza indirimi hakkında gerekçeli karar açıklandı

İstanbul Başakşehir’de asansöre binen kediyi kendisine saldırmadığı halde saldırdığını öne süren ve döverek öldüren katil İbrahim Keloğlan’ın aldığı ceza indiriminin sebebi açıklandı. Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüşen davada karar netleşirken, Keloğlan’a kasten evcil hayvan öldürme suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Bu kapsamda katilin geleceğindeki etkilerini de hesaba katan mahkeme, cezayı 1 yıl 3 aya indirdi. Daha önce bir suç işlememesi nedeniyle iyi hal indirimi alan Keloğlan hakkında, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmişti. 

Mahkeme son olarak sanığın 5 yıl boyunca denetlenmesini ve bu sürede suç işlememesi durumunda da hükmün kaldırılacağını kaydetti. Bu da kedi katili Keloğlan’ın 5 yıl boyunca suç işlememesi durumunda bu suçun adli kayıtlarından silineceği anlamına geliyor. 

Cezanın indirim gerekçesi az önce açıklandı! 

Mahkemenin verdiği indirim kararının gerekçesi açıklanırken, katilin işlediği suçun detayları da aktarıldı. Yayımlanan gerekçede, videolarda açık bir şekilde kedinin kaçmasını engellediği ve koridorda defalarca tekmeleyerek hayvanı öldürdüğü belirlendi. Sanığın savunmasında suçu kabul ettiği vurgulanırken, hayvanı öldürme sebebi olarak da eşiyle yaşadığı sıkıntılar öne sürüldü. Sanığın ifadelerine göre eşiyle yaşadığı problemler nedeniyle kendisini kaybettiği ve daha sonra da kendisine dokunmayan kediye saldırıp öldürdüğü belirtildi. 

Sanığın pişmanlık ve utanç duyduğu vurgulanırken, pişmanlık beyanları ceza indiriminde esas alındı. Gerekçede ayrıca doyada yer alan video kaydı ve katılanların beyanlarıyla birlikte suçu işleme biçimi de değerlendirildi. Bu değerlendirmede ise yine yargılama sırasında tutumu ve sabıkasız geçmişi esas alındı.