DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.846.774,01 0,19%

Keçiören'de Milli Ağaçlandırma Günü'nde 300 fidan Bayraktepe’ye dikildi

Keçiören Belediyesi, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde Bayraktepe'de düzenlenen etkinlikte 300 çam fidanı dikti; KEÇ-TİM, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda STK katıldı.

Yayın Tarihi: 12.11.2025 09:54
Güncelleme Tarihi: 12.11.2025 09:54

Keçiören'de Milli Ağaçlandırma Günü'nde 300 fidan Bayraktepe’ye dikildi

Keçiören'de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği Bayraktepe'de gerçekleştirildi

Keçiören Belediyesi, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla çevre bilincini artırmak ve doğal afetlerle mücadeleye katkı sağlamak amacıyla Bayraktepe'de fidan dikim etkinliği düzenledi. Etkinliğe Keçiören Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü'ne bağlı KEÇ-TİM ekipleri ev sahipliği yaptı.

Katılımcılar ve düzen

Programa Belediye Başkanı Mesut Özarslan öncülüğünde belediye meclis üyeleri, muhtarlar, afetlerle mücadelede görev alan arama kurtarma ekipleri, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve gönüllüler katıldı. Etkinlik, hem toplumsal farkındalık oluşturmayı hem de alandaki ekolojik dayanıklılığı güçlendirmeyi hedefledi.

Başkan Özarslan'ın vurguları

Etkinlikte konuşan Başkan Özarslan, ağaçlandırma çalışmalarının hem afet risklerini azaltma hem de çarpık kentleşmeyle mücadele açısından önemine dikkat çekti. Özarslan şöyle konuştu: 'Bugün doğaya olan sorumluluğumuzu bir kez daha hatırlıyoruz. Dini ve vicdani değerlere sahip bir millet olarak topraklarımızı ağaçlandırmak, ülkemizin ciğerlerini korumak bizim görevimizdir. Diktiğimiz her bir fidan doğaya fayda sağladığı gibi, afetlere karşı direncimizi de artıracaktır. Eğimli alanlar stabilite açısından risk taşır. Bu nedenle kent estetiğini bozacak uygulamalardan kaçınmalı ve çarpık yapılaşmanın önüne geçmeliyiz. Ağaçlandırma, bu olumsuzluklara karşı en etkili koruma yöntemidir. İşte buyurun size afet önleyici bir faktör çalışması. Biz bu etkinliğe böyle bakıyoruz. Bizim belediyecilik dönemimizde bu alanlarda plansız yapılaşmaya izin vermeyecek, şehrimizi ağaçlandırarak hem afet risklerini azaltacak hem de kent estetiğine katkıda bulunacağız. Bu anlamlı günde emeği geçen tüm sivil toplum kuruluşlarına ve belediye personelimize teşekkür ediyorum.'

Uygulama ve sonuç

Konuşmaların ardından Başkan Özarslan ve beraberindekiler, 300 adet çam fidanını toprakla buluşturdu. Bu uygulama, yerel yönetimin eğimli alanlarda stabiliteyi sağlama ve kentsel estetiği koruma hedefleriyle örtüşen somut bir adım olarak sunuldu.

Etkinlik, hem toplumun doğa ve afet bilincini pekiştirmeyi hem de belediyenin kısa vadeli uygulamalarla uzun vadeli kentsel dayanıklılığı destekleme yaklaşımını görünür kılmayı amaçladı.

KEÇİÖREN’DE 11 KASIM MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ’NDE FİDAN DİKİMİ ETKİNLİĞİ...

KEÇİÖREN’DE 11 KASIM MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ’NDE FİDAN DİKİMİ ETKİNLİĞİ YAPILDI.

KEÇİÖREN’DE 11 KASIM MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ’NDE FİDAN DİKİMİ ETKİNLİĞİ...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.