süreç ve yaşananlar:
Keçiören ilçesi Basınevleri Mahallesi Selçuklu Caddesi'nde yaklaşık 1,5 yıldır devam eden altyapı çalışmaları, mahalle sakinlerinin iddiasına göre son dönemde yeni sorunlar yarattı. Vatandaşlar, çalışmalar nedeniyle cadde ve sokaklarda biriken toz ve çamur, yoğun trafik sorunu ile karşı karşıya olduklarını; etkili yağışların ardından ise kanalizasyon sularının caddeye taştığını belirtti.
Yerel halk ayrıca bazı araçların çukurlara düştüğünü, çok sayıda binada doğal gaz hizmetinin kesildiğini ve bazı binaların tesisatlarına kanalizasyon suyu girdiğini öne sürüyor. Buna bağlı olarak birçok hanede sıcak su ve ısınma hizmetlerinde aksamalar yaşandığı belirtiliyor.
sakinlerin anlatımı ve günlük sıkıntılar:
Mahallede yaklaşık 16 yıldır yaşayan Fatih Kaçan çalışmanın başladığı andan itibaren sıkıntıların sürdüğünü söyledi. Kaçan, altyapı gerekçesiyle başlanan çalışmaların yaklaşık 18-19 aydır aynı görüntüyü koruduğunu, sel sonrasında asfaltın tekrar açılıp yeniden çalışma yapıldığını ve son yağışlarda 10-12 aracın zarar gördüğünü anlattı. Kaçan, 'Dünden beri doğal gazımız yok. Günlük elektrik, su devamlı kopartılıyor' diyerek mağduriyeti vurguladı.
Başka bir sakin Alev Erdem Ballı, yetkililere defalarca başvurduklarını ancak olumlu bir gelişme görmediklerini aktardı. Ballı, ulaşım zorluğu, ara ara kesilen elektrik ve su hizmetleri ile ailelerin gündelik düzeninin etkilendiğini, mahalle halkının çalışmanın ne zaman biteceğine dair net bir bilgi alamadığını ifade etti. Ballı, 'Mansur başkana sesleniyorum, bizi bu sıkıntılardan bir an önce kurtarın' dedi.
sağlık, hijyen ve güvenlik endişeleri:
Mahalle sakinleri, kapatılan kanallar nedeniyle oluşan kötü koku, artan sinek yoğunluğu ve evlerine giren kanalizasyon suları nedeniyle hijyen ve sağlık kaygısı taşıyor. Necla Tekin Arslan, çocukların dışarı çıkamadığını, cam ve kapıların açılamadığını; araçların toz ve çamur içinde olduğunu belirterek 'Ne ocaklarımızı yakabiliyoruz ne sıcak su kullanabiliyoruz' şeklinde şikayetini dile getirdi.
Sakinler, özellikle gece-gündüz çalışma beklentisiyle projenin hızlandırılmasını talep ediyor; müteahhit firmanın çalışmaları aksattığı iddiaları ve geçici çözümlerin yetersiz kaldığı yönünde tepkiler sürüyor.
İlçede yaşanan aksaklıklar, hem günlük yaşamı hem de çocukların okula gidiş gelişini etkiliyor. Mahalleliler yetkililerden acil tamirat, kanalizasyon ve doğalgaz hatlarının güvenli şekilde onarılması ve çalışmanın tamamlanma takviminin netleştirilmesini istiyor.
Öne çıkan maddeler: çalışmanın süresi (1,5 yıl / 18-19 ay), kanalizasyon taşkınları, çok sayıda binada doğalgaz kesintisi, artan hijyen sorunları ve ulaşım güçlükleri.
Şu ana kadar yapılan başvurulara dair resmi bir açıklama haberde yer almıyor; mahalle sakinlerinin çağrısı, sorunun kalıcı bir çözümle kısa sürede giderilmesi yönünde.
ANKARA’NIN KEÇİÖREN İLÇESİNDE YAKLAŞIK 1,5 YILDIR DEVAM EDEN ALTYAPI ÇALIŞMALARIYLA İLGİLİ MAHALLE SAKİNLERİ, KANALİZASYON TAŞKINLARI VE DOĞAL GAZ KESİNTİLERİ YAŞANDIĞINI İDDİA EDEREK ÇALIŞMALARIN BİR AN ÖNCE TAMAMLANMASINI İSTEDİ.