Kdz. Ereğlili öğretmenlerin dijital eğitim başarısı ulusal düzeyde tescillendi
Konferans ve seçim süreci
Ankara'da 5-6 Mayıs 2026 tarihlerinde gerçekleştirilen ulusal konferansta, Avrupa Birliği destekli ve Milli Eğitim Bakanlığı ile UNICEF iş birliğiyle yürütülen "Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi Projesi" kapsamında sunulan çalışmalar değerlendirildi. Etkinlikte Türkiye genelinden gelen 800 başvuru arasından seçilen en iyi 24 proje açıklandı.
Kdz. Ereğli'yi temsil eden çalışmalar
İlçeyi temsil eden öğretmenler arasında Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Dr. Birsen Güneri ile Kdz. Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni Müzeyyen Merve Bakangöz yer aldı. Her iki öğretmenin sunduğu dijital ekosistem odaklı çalışmalar, jüri değerlendirmesi sonucunda "İyi Uygulama Örnekleri" arasına girdi.
Yerel değerlendirme ve önemi
Sonucun açıklanmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül yaptığı değerlendirmede, ilçede teknolojiyle bütünleşmiş bir eğitim anlayışının yaygınlaştırılmasının öncelikleri arasında olduğunu vurguladı. Akgül, öğretmenlerin ulusal bir platformda iyi uygulama örnekleriyle yer almasının Kdz. Ereğli için gurur kaynağı olduğunu belirtti ve emek veren öğretmenleri tebrik etti.
Bu başarı, ilçenin dijital yetkinlikleri ve teknoloji odaklı eğitim vizyonunun ulusal alanda dikkat çektiğini göstermesi bakımından önem taşıyor. Seçilen projelerin, yerel uygulamalar ile ulusal hedefler arasında köprü kurma potansiyeli bulunuyor ve ilçenin eğitim ortamlarının yenilikçi yönünü vurguluyor.
Not: Haberde yer alan isimler, tarihler ve sayısal veriler korundu ve ilgili açıklamalar yerel yönetim kaynaklarından yapılan değerlendirmeleri yansıtmaktadır.
ANKARA’DAKİ ULUSAL KONFERANSTA 800 BAŞVURU ARASINDAN SIYRILAN İKİ EĞİTİMCİ, DİJİTAL EKOSİSTEM PROJELERİYLE İLÇEYE BÜYÜK GURUR YAŞATTI.