Kazdağları Milli Parkı'ndaki orman yangını kontrol altına alındı

Kazdağları Milli Parkı'nda Hasan Boğuldu Mesire Alanı girişinde başlayan yangın, 2 helikopter, 8 arazöz ve 50 personel müdahalesiyle kontrol altına alındı; soğutma sürüyor.

Yayın Tarihi: 15.08.2025 22:23
Güncelleme Tarihi: 15.08.2025 22:23

Kazdağları Milli Parkı'ndaki orman yangını kontrol altına alındı

Kazdağları Milli Parkı'nda orman yangını kontrol altına alındı

Balıkesir'in Edremit ilçesindeki Kazdağları Milli Parkında, Hasan Boğuldu Mesire Alanı girişinde çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.

Müdahale ve zarar tespiti

Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangına 2 helikopter, 8 arazöz ve 50 personel ile müdahale etti. Yapılan ilk tespitlere göre yaklaşık 500 metrekare ormanlık alan ile 4 bin metrekare zeytinlik zarar gördü.

Sürmekte olan çalışmalar

Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. İlk müdahalenin yangının yayılmasını sınırladığı, soğutma ve denetim çalışmalarının dikkatle sürdürüldüğü bildirildi.

Değerlendirme

Yetkililer, yangının kesin nedeninin yapılacak incelemeler sonucunda netleşeceğini belirtiyor. Hızlı müdahalenin olası daha büyük zararları önlediği değerlendirmesi öne çıkıyor.

Balıkesir'in Edremit ilçesindeki Kazdağları Milli Parkı'nda çıkan orman yangını kontrol altına...

Balıkesir'in Edremit ilçesindeki Kazdağları Milli Parkı'nda çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Balıkesir'in Edremit ilçesindeki Kazdağları Milli Parkı'nda çıkan orman yangını kontrol altına...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı