Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Antonio Costa arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesi, iki tarafın ilişkilerini güçlendirmeye yönelik önemli adımların atılmasına zemin hazırladı.
Kazakistan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, bu görüşme AB tarafının talebi üzerine gerçekleşti. Tokayev ve Costa, Kazakistan ile AB arasındaki güncel sorunları ve işbirliğini derinleştirmeye yönelik konuları ele aldılar.
Görüşmede, Tokayev, AB ile ilişkilerin olumlu dinamiğine vurgu yaparak özellikle ticaret, yatırım, enerji, ulaştırma, lojistik, sürdürülebilir kalkınma ve dijital dönüşüm alanlarındaki bağların güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.
Taraflar ayrıca, geniş yelpazedeki ikili ve bölgesel gündemler üzerinde daha fazla diyalog ve pratik etkileşime ihtiyaç duyduklarını ifade ettiler. Tokayev, Costa'yı Kazakistan'a davet ederek, ilerleyen dönemde yüz yüze görüşmelerin de planlanabileceğinin sinyallerini verdi.