Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kaza kara noktalarının trafik güvenliği çalışmalarındaki önemine dikkat çekerek, "Kara noktaların çözülmesi ve trafik emniyetini artırıcı çalışmalar Trafik Güvenliği Projesi kapsamında başarıyla sürdürüldü. Geçen yıl 29 kaza kara noktasında ve kaza potansiyeli yüksek kesimlerde iyileştirme yapıldı," dedi.
Uraloğlu, AA muhabirine verdiği demeçte, yolların sadece ulaşım güzergahı olmadığını, medeniyetlerin gelişiminde de mühim bir rol oynadığını ifade etti. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla yol kullanıcılarının güvenli, konforlu ve kesintisiz ulaşım ihtiyacının karşılandığını belirtti.
Bakan Uraloğlu, “Kaza kara noktalarının birer birer güvenli hale getirilmesi için çalışmalar sürdürülüyor. 2024'te de bu üst düzey projelere devam edecek ve ulaşım altyapısını güçlendireceğiz,” diye ekledi.
Trafik kazalarının, araç sayısındaki artış ve teknolojik gelişmelerle birlikte çoğaldığını vurgulayan Uraloğlu, bu kazaların hem can kaybına hem de ekonomik kayıplara neden olduğunu söyledi. Kaza olan yerlerde gerekli düzeltmeler yapılarak, trafik güvenliğinin artırılması için yoğun çabalar sarf ediliyor.
Uraloğlu ayrıca, “Geçen yıl trafik güvenliği faaliyetlerine özel önem verdik ve 2003-2024 yılları arasında 1771 kaza kara noktası üzerinde iyileştirme çalışması gerçekleştirildi,” değerlendirmesinde bulundu.
Son olarak, Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün kazaları azaltmak amacıyla sarsma bandı uygulamalarını da hayata geçirdiğini belirtti. Bu çerçevede, 513 kilometre sarsma bandı uygulaması gerçekleştirilmiş olup, 2024 için 1600 kilometre otokorkuluk yapım hedefi belirlendi. 2024 yılı itibarıyla toplamda 2 bin 269 kilometre otokorkuluk çalışması planlanmakta.”