DOLAR
42,83 -0,06%
EURO
50,38 -0,36%
ALTIN
6.170,03 -0,03%
BITCOIN
3.759.269,5 -0,26%

KAYÜ'de Gastronomi ve Aşçılık Öğrencilerine Önlük Giydirme Töreni

Kayseri Üniversitesi'nde Gastronomi ve Aşçılık programı öğrencilerine önlük giydirme ve yemin töreni yapıldı; Rektör Kurtuluş Karamustafa konuştu.

Yayın Tarihi: 25.12.2025 09:23
Güncelleme Tarihi: 25.12.2025 09:23

KAYÜ'de Gastronomi ve Aşçılık Öğrencilerine Önlük Giydirme Töreni

KAYÜ'de Gastronomi ve Aşçılık Öğrencilerine Önlük Giydirme Töreni

Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nde düzenlenen törende öğrencilerin mesleki kimliği ve sorumluluğu vurgulandı

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri için Önlük Giydirme Töreni düzenlendi. Tören, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarını sırasıyla; Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Başkanı Öğr. Gör. Mehmet Nazikgül, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Reha Kılıçhan, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Öcal, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertuğrul Şahmetlioğlu, Kayseri Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği Başkanı Kadim Bıyık, Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir ile Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, konuşmasında önlük giyecek öğrencilerin hem Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü hem de Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı'nın ilk öğrencileri olma özelliğini taşıdığını belirterek öğrencilere başarı dileklerini iletti. Rektörün sözlerinden bazı bölümler şöyle:

"Üniversitemiz ana yerleşkesinde gastronomi ve mutfak sanatları ve aşçılıkla ilgili bölümlerimiz, yaklaşık bin metrekarelik alana kurulu, tam donanımlı, çağdaş altyapıya sahip ve Türkiye’nin en gelişmiş uygulama merkezlerinden biri olma niteliğini taşıyan güçlü bir eğitim ortamında faaliyet göstermektedir. Modern uygulama alanlarımız ve teknik donanımlarımızla öğrencilerimizi yalnızca teorik bilgiyle değil, uygulama gücü yüksek, sektöre hazır bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz."

Rektör ayrıca mesleğin önemine dikkat çekerek; "Aşçılık ve gastronomi, yalnızca yemek pişirmekten ibaret bir uğraş değildir. Bu meslek; kültürü taşıyan, kimliği yaşatan, emeği sanata dönüştüren çok boyutlu bir alandır." ifadelerini kullandı ve önlüğün mesleki kimlik ile sorumluluğun bir simgesi olduğunu vurguladı: "Birazdan giyeceğiniz aşçı önlüğü, sıradan bir kıyafet değildir. Giyeceğiniz önlük; emeğin, temizliğin, disiplinin, sabrın ve meslek etiğinin simgesidir."

Açılış konuşmalarının ardından Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı’na yeni başlayan öğrencilere törenle önlükleri giydirildi ve aşçılık yemin töreni gerçekleştirildi.

Yemin töreninin ardından, Kayseri Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği Başkanı Kadim Bıyık tarafından Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa'ya özel bir bıçak hediye edildi. Tören, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Etkinlik, öğrencilere mesleki aidiyet ve sorumluluk bilinci kazandırmayı amaçlayan bir başlangıç olarak değerlendirildi.

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ (KAYÜ) GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ İLE SAFİYE ÇIKRIKÇIOĞLU MESLEK...

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ (KAYÜ) GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ İLE SAFİYE ÇIKRIKÇIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU AŞÇILIK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖNLÜK GİYDİRME TÖRENİ DÜZENLENDİ.

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ (KAYÜ) GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ İLE SAFİYE ÇIKRIKÇIOĞLU MESLEK...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.