Kayserili dağcılar Elbruz zirvesinde kenti uluslararası platformda temsil etti

Kayseri Dağcılık İl Temsilciliği ve K2 Kulübü'nden 6 sporcu, 27-31 Temmuz 2026'de Rusya'daki 5 bin 642 metre Elbruz zirvesine çıkarak Kayseri'yi temsil etti.

Yayın Tarihi: 02.08.2026 15:25
Güncelleme Tarihi: 02.08.2026 15:26

Kayserili dağcılar Elbruz zirvesinde kenti uluslararası platformda temsil etti

Kayserili dağcılar Elbruz zirvesinde kenti uluslararası platformda temsil etti

Kayseri Dağcılık İl Temsilciliği ile K2 Dağcılık Kayak İhtisas Spor Kulübü tarafından düzenlenen Elbruz Dağı zirve tırmanışı başarıyla tamamlandı. Organizasyona katılan sporcular, zorlu parkur ve değişken hava şartlarına karşın gösterdikleri disiplinle Kayseri adını uluslararası arenada duyurdu.

Tırmanışın ayrıntıları:

Etkinlik, 27-31 Temmuz 2026 tarihleri arasında Rusya'da gerçekleştirildi. Ekibin hedefi, Avrupa'nın en yüksek zirvelerinden biri olan ve 5 bin 642 metre yüksekliğe sahip Elbruz Dağı'na ulaşmaktı. Bu zorlu rotada Kayseri'den toplam 6 sporcu görev aldı ve etapları planlı bir şekilde geçerek zirveye ulaşmayı başardı.

Tırmanış boyunca arazi ve hava koşulları zaman zaman sertleşti; buna rağmen sporcuların hazırlığı, ekip koordinasyonu ve mental dayanıklılığı sürecin başarıyla tamamlanmasında belirleyici oldu. Organizasyon ekipleri, güvenlik ve lojistik süreçleri eş zamanlı yöneterek tırmanışın planlandığı şekilde yürütülmesini sağladı.

Kayseri için geri dönüşü ve önemi:

Bu tür uluslararası tırmanışlar, yalnızca bireysel başarı olarak kalmayıp kent sporunun ve dağcılık camiasının görünürlüğünü artırıyor. Kayseri'yi temsil eden sporcular, aldıkları sonuçla hem yerel spor altyapısına katkı sağladı hem de genç dağcılar için örnek teşkil etti.

Kayseri Dağcılık İl Temsilciliği ve K2 Dağcılık Kayak İhtisas Spor Kulübü yetkilileri, zirveyi tamamlayan sporcuları tebrik etti ve benzer etkinliklerin dağcılık sporunun gelişimine önemli katkı sunduğunu vurguladı. Elbruz'da dalgalanan Türk bayrağı ve ekip performansı, Kayseri'nin uluslararası platformdaki temsil gücünü pekiştirdi.

KAYSERİ DAĞCILIK İL TEMSİLCİLİĞİ İLE K2 DAĞCILIK KAYAK İHTİSAS SPOR KULÜBÜ TARAFINDAN ORGANİZE...

KAYSERİ DAĞCILIK İL TEMSİLCİLİĞİ İLE K2 DAĞCILIK KAYAK İHTİSAS SPOR KULÜBÜ TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN ELBRUZ DAĞI ZİRVE TIRMANIŞI BAŞARIYLA TAMAMLANDI.

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.