Kayseri nostaljiyi fuar38'le yeniden yaşayacak

Kayseri'de Kocasinan Belediyesi'nin Kadir Has Fuar Parkı'nda başlayan Fuar38, 38 gün boyunca nostalji konserleri, çocuk etkinlikleri ve kültürel programlar sunuyor.

Yayın Tarihi: 01.08.2026 00:22
Güncelleme Tarihi: 01.08.2026 00:47

Kayseri nostaljiyi fuar38'le yeniden yaşayacak

Fuar38 kapılarını açtı

Kocasinan Belediyesi tarafından düzenlenen Fuar38, Kadir Has Fuar Parkı'nda yoğun katılımla başladı. Etkinlik, 38 gün boyunca sürecek ve nostalji müziğinden çocuk etkinliklerine, kültürel gösterilerden sosyal aktivitelere kadar geniş bir program sunuyor.

ilk gün: nostalji ve aile vakitleri:

Fuarın ilk gününde aileler alana akın etti; kurulan oyun alanlarında çocuklar eğlenirken aileleri konserleri ve sergileri takip etti. Açılış konserini Türk Sanat Müziği'nin güçlü sesi Muazzez Ersoy verdi ve izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Program öncesi bir konuşma yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, fuarın amaçlarını ve şehir hafızasını canlandırma beklentilerini paylaştı. Başkan Çolakbayrakdar konuşmasında şunları söyledi: "Birkaç yıldır, fuar etkinliklerini gündemimize alsak, 10 Temmuz-10 Ağustos bu şehrin hafızasında insanların fuara gelip, eğlendikleri, çay bahçelerinde vakit geçirdikleri, gazinolarında sanatçıları dinledikleri, lunaparkta eğlencelere şahit oldukları bu günleri yeniden anımsatsak, şehrin nostaljisine 70 ve 80’li yılları yeniden yaşatsak nasıl olur? diye düşünürken, Nasip bu yılaymış. Şehrin kültür hafızasını yeniden canlandırmak üzere yapmış olduğumuz bir dizi toplantıların neticesinde yeniden hemşehrilerimizin belleğindeki nostaljileri canlandıracak neler yapabiliriz? diye düşündük. Bugün karşımıza çıkan bu tablo fuar kültür alanındaki şu anda 10 binlerce hemşehrimizin burada bir araya gelmesi bu işin ne kadar önemli, değerli olduğunu bir kez daha kanıtladı. Bundan dolayı katılımlarınız için herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

program ve öne çıkan sanatçılar:

Fuar38 kapsamında sahne alacak isimler ve tarihler şu şekilde sıralanıyor: Sefa Doğanay Gazinosu (8 Ağustos), Coşkun Sabah (15 Ağustos), İsmail Altunsaray (22 Ağustos), Hakkı Bulut (26 Ağustos), Hatay Medeniyetler Korosu (30 Ağustos) ve Kubat (4 Eylül). Programa ayrıca Kayseri'nin sevilen yerel sanatçıları ve sürpriz sahne performansları da dahil edilecek.

Konserlerin yanı sıra Fuar38'de çocuk etkinlikleri, sahne gösterileri, nostalji alanları, aile yaşam alanları ve çeşitli sosyal etkinlikler düzenlenecek. Organizasyon, Kayseri'nin köklü fuar geleneğini modern bir organizasyon anlayışıyla yeniden yaşatmayı hedefliyor ve her yaştan ziyaretçiye hitap edecek şekilde kurgulandı.

Başkan Çolakbayrakdar konuşmasının ardından alandaki katılımcılarla fotoğraf çekildi; etkinlik boyunca vatandaşların yoğun ilgisi organizasyonun amacına ulaşma noktasında önemli bir gösterge olarak değerlendirildi.

KAYSERİ'NİN YILLARDIR ÖZLEM DUYDUĞU FUAR KÜLTÜRÜNÜ DOYASIYA YAŞAYACAĞI, FUAR38 ORGANİZASYONU...

KAYSERİ'NİN YILLARDIR ÖZLEM DUYDUĞU FUAR KÜLTÜRÜNÜ DOYASIYA YAŞAYACAĞI, FUAR38 ORGANİZASYONU KOCASİNAN BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÇOLAKBAYRAKDAR'IN YAPTIĞI AÇILIŞ KONUŞMASI VE MUAZZEZ ERSOY KONSERİYLE BAŞLADI.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!