Kayseri'nin üretim gücü ve potansiyeli artıyor: İSO ikinci 500 listesinde 15 firma

İSO İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2025 sonuçlarına göre Kayseri’den 15 firmanın listeye girmesi, kentte üretim, ihracat ve istihdam kapasitesinin güçlendiğini gösteriyor.

Yayın Tarihi: 20.07.2026 13:46
Güncelleme Tarihi: 20.07.2026 13:46

Kayseri'nin üretim gücü ve potansiyeli artıyor: İSO ikinci 500 listesinde 15 firma

Kayseri'nin üretim gücü ve potansiyeli artıyor: İSO ikinci 500 listesinde 15 firma

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2025 araştırması sonuçlarını değerlendirdi. Gülsoy, şehrin sanayi ve ticaret kapasitesindeki ivmenin sürdüğünü vurguladı.

Gülsoy'un değerlendirmesi

Başkan Gülsoy, İSO ikinci 500 listesinde Kayseri’yi temsil eden firma sayısının bir önceki yıldan artarak 10'dan 15'e yükseldiğini belirtti. Gülsoy, bu artışın yüzde 50 oranında bir yükseliş anlamına geldiğini ifade etti ve sonucun memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Gülsoy, açıklamasında bu tablonun Kayseri ticaretinin ve sanayisinin küresel zorluklara rağmen dirençli kaldığının, rekabet gücünü artırdığının ve gelişim potansiyelinin yüksek olduğunun kanıtı olduğunu söyledi. Ayrıca, listeye giren firmaların üretim, ihracat, yatırım ve istihdam alanlarındaki katkılarına dikkat çekti.

Başkan Gülsoy, tüccar ve sanayicilerin fedakârlıklarına vurgu yaparak Kayseri iş dünyasının azmi, tecrübesi ve üretim disipliniyle zorlu dönemleri başarıyla geçirdiğini belirtti. Gülsoy, şehirde istihdam yaratan ve uluslararası pazarlarda faaliyet gösteren girişimciler ile çalışanları tebrik etti ve Kayseri’nin kalkınma yolculuğunda firmaların yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Gülsoy, özellikle listede yer alan 15 firmanın yönetim kurulu başkanlarını, yöneticilerini ve çalışanlarını kutlayarak, başarılarının artarak sürmesini diledi.

KAYSERİ TİCARET ODASI (KTO) YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÖMER GÜLSOY, İSTANBUL SANAYİ ODASI (İSO)...

KAYSERİ TİCARET ODASI (KTO) YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÖMER GÜLSOY, İSTANBUL SANAYİ ODASI (İSO) TARAFINDAN AÇIKLANAN TÜRKİYE’NİN İKİNCİ 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU-2025 ARAŞTIRMASI SONUÇLARINA İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU.

Yazar
EDİTÖR

Hasan Polat

Selam, ben Hasan Polat. 24 yaşındayım, Ankara'dan yazıyorum. aksiyon.com.tr Finans ekibindeyim. Ben yeni nesil finans uzmanıyım; kripto paralar, borsa ve girişimcilik üzerine yoğunlaştım. Risk almayı severim, hızlı düşünürüm ve genç yatırımcılara hitap ederim.