Kayseri için fırtına uyarısı (29.03.2026)
Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü, Kayseri ve çevresinde kuvvetli rüzgâr ve fırtına beklendiğini duyurdu.
Açıklamanın detayları
"Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgârın Pazar (29.03.2026) sabah saatlerinden itibaren Kayseri ve çevrelerinde güneyli yönlerden ‘kuvvetli rüzgâr ve fırtına’ (40-70 km/saat), yüksek kesimlerde (Erciyes, Dokuzdolambaç, Ziyaret Tepesi) beklenen kar yağışları ile beraber zaman zaman ‘kuvvetli fırtına ve tipi’ (70-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"
Beklenen etkiler ve uyarılar
Açıklamada ayrıca ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi, çatı uçması, tipi, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.
METEOROLOJİ 7. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMADA; YARIN KAYSERİ'DE KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA BEKLENDİĞİ BİLDİRİLDİ.