Kayseri'de YKS oturumlarında trafik yoğunluğu
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından organize edilen sınav yerlerinin dağılımı, Kayseri trafiğinde yoğunluğa neden oldu. Sınava girmek üzere yola çıkan öğrenciler, belirlenen sınav giriş noktalarına ulaşmakta güçlük çekti.
Oturumlar ve etkileri
Sınavın birinci ve ikinci oturumlarında şehir merkezinde ve ana arterlerde yoğunluk gözlendi. Trafik sıkışıklığı, sınava yetişme kaygısı taşıyan binlerce öğrenci nedeniyle arttı ve ulaşımda aksamalara yol açtı.
Öne çıkan güzergâhlar
Özellikle Hulusi Akar Bulvarı, Kartal Kavşağı ve Erkilet Bulvarı gibi ana yollarda yoğunluğun daha belirgin olduğu; bu kesimlerde sabah ve sınav çıkışı saatlerinde trafik akışının olumsuz etkilendiği bildirildi. Yoğunluk, sınav bitiminde de devam etti ve normal akışa dönmesi zaman aldı.
Değerlendirme
Sınav yerlerinin dağılımı ve aynı saat diliminde çok sayıda öğrencinin yola çıkması, şehir içi ana arterlerde yüklenmeye neden oldu. Bu durum, sınava erişim ve trafik yönetimi açısından değerlendirilecek unsurlar olduğunu gösteriyor.
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI'NDA (YKS) YÜKSEKÖĞRETİM KURULU (YÖK) TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN SINAV YERLERİNİN DAĞILIMLARI KAYSERİ'DE TRAFİĞİ TIKADI.