dava ve karar:
Kayseri'de 25 Nisan 2026 tarihinde evinin önünde öldürülen fabrika müdürü Mustafa Demir olayına ilişkin karar duruşması, Kayseri 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık M.Ş., taraf avukatları ve Demir'in ailesi katıldı.
sanığın savunması ve müdafiinin talepleri:
Sanık M.Ş. savunmasında olay günü müdürle 18 yıllık çalışma geçmişleri bulunduğunu, aralarında kırgınlıklar olduğunu ancak olaya işi istemek amacıyla gittiğini ileri sürdü. Demir'in kendisine hakaret ettiğini ve elini beline götürdüğünü iddia eden M.Ş., kendisini korumak için ateş ettiğini, olay sonrası kaçmadığını ve karakola teslim olduğunu söyledi. Sanık pişman olduğunu belirtti.
Sanık avukatı, müvekkilinin öldürme kastı olmadığını, tasarlama suçunun oluşması için öldürme kararı ile eylem arasında süre gerektiğini ve dosyada buna ilişkin delil bulunmadığını savunarak haksız tahrik ile takdiri indirim taleplerinde bulundu.
aile avukatının iddiaları ve mahkeme süreci:
Mustafa Demir'in aile avukatı ise sanığın Demir'i tasarlayarak takip ettiğini ve tetikçi gibi davranıp cinayeti işlediğini belirterek sanığın tasarlayarak öldürme suçundan indirimsiz cezalandırılmasını talep etti. Savcılık da sanığın tasarlayarak kasten öldürme suçundan cezalandırılmasını istemişti.
Tarafların beyanlarının ardından mahkeme heyeti, sanık M.Ş.'yi tasarlayarak öldürme suçundan değil, kasten öldürme suçundan suçlu bularak müebbet hapis cezasına hükmetti. Mahkeme kararını duruşma sonunda açıkladı.
Fabrika müdürünü öldüren sanığa müebbet hapis cezası