Kayseri'de ortak kullanım alanları yenilendi: 1.134 tahribat kısa sürede onarıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, son 8 ayda kentteki park, mesire ve millet bahçelerinde 1.134 vandalizm vakasını öz kaynakla onarıp 1,25 milyon TL harcadı.

Yayın Tarihi: 19.08.2026 13:11
Güncelleme Tarihi: 19.08.2026 13:11

Kayseri'de ortak kullanım alanları yenilendi: 1.134 tahribat kısa sürede onarıldı

Kayseri genelinde 8 aylık bakım-onarım seferberliği tamamlandı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetiminde kent genelindeki park, bahçe, mesire alanı ve millet bahçelerindeki bakım-onarım çalışmalarını sürdürdü. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekiplerinin yürüttüğü inceleme ve rutin kontroller ile vatandaşların bildirimleri sonucunda tespit edilen toplam 1.134 tahribat için müdahale gerçekleştirildi.

tam kapsamlı onarım çalışmaları:

Ekipler, kent donatıları, WC’ler, musluklar, aydınlatma sistemleri, spor aletleri, çocuk oyun grupları, banklar, kamelyalar, çitler ve diğer ortak kullanım ekipmanlarında gerekli bakım, onarım ve kaynak işlemlerini yaptı. İnönü Parkı’nın 2. ve 3. kısımlarında, Beştepeler Mesire Alanı, Osman Kavuncu, Tuna, Kocasinan, Zümrüt, Büyükşehir parkları ile Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde kapsamlı yenileme çalışmaları tamamlandı.

İnönü Parkı 3. Kısım’daki halı sahanın boyama çalışmaları bitirilirken, Valilik arkasındaki banklar ile Karpuzatan’daki tahterevalliler yenilendi. Ayrıca İnönü Parkı 3. Kısım’da lavabo taşı, 2. Kısım’da musluk değişimi yapıldı. Cırgalan Hobi Bahçesi’ndeki WC arızası da ekiplerce giderildi ve alan yine vatandaşların kullanımına sunuldu.

öz kaynak kullanımı ve ekiplerin rolleri:

Belediyenin çalışmaları, tamamen öz kaynaklar ve belediyeye ait personel, araç ile iş makineleri kullanılarak yapıldı. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı bünyesindeki ekipler kaynak, boya, sıhhi tesisat ve elektrik işleri ile bank ve kamelyalarda ihtiyaç duyulan eksik ahşap parçaların üretimini kendi imkânlarıyla gerçekleştirdi; dışarıya işçilik bedeli ödenmedi.

Bu yaklaşım, tahribatların kısa sürede giderilmesini sağlarken belediye bütçesinin daha verimli kullanılmasına katkı sundu. Yapılan bakım ve onarım çalışmalarının toplam maliyeti ise 1 milyon 250 bin TL olarak açıklandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bu uygulama ile ortak kullanım alanlarının korunması, kamu kaynaklarının verimli kullanılması ve vatandaşların daha nitelikli sosyal yaşam alanlarından yararlanmasının sürdürülebilir hale getirilmesine odaklandığını belirtti. Ekipler kent genelindeki denetim ve onarım çalışmalarını düzenli olarak devam ettirecek.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SON 8 AYDA KENT GENELİNDEKİ PARK, BAHÇE, MESİRE ALANI VE MİLLET...

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SON 8 AYDA KENT GENELİNDEKİ PARK, BAHÇE, MESİRE ALANI VE MİLLET BAHÇELERİNDE VANDALLAR TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN 1.134 TAHRİBATI GİDERDİ. ÇALIŞMALAR, BELEDİYENİN ÖZ KAYNAKLARI VE KENDİ EKİPLERİYLE YÜRÜTÜLÜRKEN, TOPLAM 1 MİLYON 250 BİN TL HARCANDI.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!