Kayseri'de güvenlik görevlisinin dikkati tramvay çarpmasını önledi
Olay ve güvenlik kamerası görüntüleri
Kayseri'de tramvayın Cumhuriyet Meydanı İstasyonu'na yaklaştığı sırada karşı perona geçmeye çalışan bir kadın yolcu, güvenlik görevlisinin dikkati sayesinde son anda kazadan kurtuldu.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ'nin sosyal medya platformunda paylaşılan güvenlik kamerası görüntülerinde, istasyonda sarı çizgi kontrolü yapan güvenlik görevlisinin, tramvayın istasyona yaklaştığı esnada kulaklık takılı kadın yolcunun karşı perona geçmek istediğini fark ettiği görülüyor.
Durak ve tramvayın güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntüde, güvenlik görevlisinin kolundan tuttuğu yolcuyu geri çekerek tramvayın çarpmasını engellediği an yer alıyor. Kayıtta, kurtarılan kadının güvenlik görevlisine elini sıkarak teşekkür etmesi de yer alıyor.
Yayınlanan açıklama
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ paylaşımında şu ifadelere yer verildi:
"Bir anlık dalgınlık büyük bir üzüntüye dönüşebilirdi. Bugün sabah saatlerinde raylı sistem hattımızda, kulaklığı takılı olduğu için çevresini fark edemeyen bir yolcumuz, karşıya geçmek isterken güvenlik personelimizin dikkati sayesinde olası bir kazadan son anda kurtuldu. Bu olay hepimiz için önemli bir hatırlatma. Güvenlik görevlisi arkadaşımıza dikkatli davranışı için teşekkür ediyoruz. Ancak asıl dikkat etmemiz gereken konu, tüm yolcularımızın raylı sistem hatlarında daha dikkatli olmasıdır."
Görüntüler, yolcu güvenliği ve raylı sistem hatlarında farkındalığın önemini bir kez daha vurguluyor.
Kayseri'de karşı perona geçmeye çalışan kadın yolcuya tramvayın çarpmasını önleyen güvenlik görevlisi Ayhan Akkış (solda), Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç tarafından (sağda) "Teşekkür Belgesi" ile ödüllendirildi.