Kayseri'de Gürcistan-Azerbaycan sınırındaki uçak kazasında şehit olan askerler için anma programı

Kayseri protokolü, Gürcistan-Azerbaycan sınırındaki uçak kazasında şehit düşen Mehmetçikler için düzenlenen anma programında şehit aileleri ve vatandaşlarla buluştu.

Yayın Tarihi: 21.11.2025 11:18
Güncelleme Tarihi: 21.11.2025 11:29

Kayseri'de Gürcistan-Azerbaycan sınırındaki uçak kazasında şehit olan askerler için anma programı

Kayseri'de Gürcistan-Azerbaycan sınırındaki uçak kazasında şehit olan askerler için anma programı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ile Kayseri Valisi Gökmen Çiçek başta olmak üzere il protokolü, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Hasan Volkan Güleryüz ve şehit aileleri, Gürcistan-Azerbaycan sınırındaki uçak kazasında şehit düşen Mehmetçikler için düzenlenen anma programlarında bir araya geldi.

Anma programı ve katılımcılar

Program, Ahmet Ayşe İnci Camiinde akşam namazının ardından dualarla başladı. Namazın ardından Kadir Has Kongre Merkezinde düzenlenen Mevlid-i Şerif programında şehitler için eller semaya kalktı ve İl Müftüsü Durmuş Ayvaz tarafından edilen dualar eşliğinde duygu dolu anlar yaşandı.

Yetkililerin mesajları

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, milletin derin bir acı içinde olduğunu vurgulayarak şunları ifade etti: 'Acımız çok büyük, Allah sabrınızı ve gücünüzü arttırsın. Siz canlarımıza, kardeşlerimize sabırlar diliyorum. 20 şehidimiz, 85 milyonun yüreğine ateş düşürdü, hepimizi yaktı. Sabredeceğiz; ay yıldızlı Türk bayrağımız altında birlik ve beraberlikle vatanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.'

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise programın önemine dikkat çekerek, 'Şehitlerimizin anneleri, babaları, eşleri, çocukları ve silah arkadaşlarıyla bir arada, onları dualarla andık' dedi.

Yoğun katılımla gerçekleşen programda Kayserililer, şehit ailelerinin yanında olduklarını bir kez daha gösterdi. Anma etkinlikleri, resmi protokol ile vatandaşların bir arada dua etmesi ve taziyelerde bulunmasıyla tamamlandı.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, KAYSERİ VALİSİ GÖKMEN ÇİÇEK İLE...

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, KAYSERİ VALİSİ GÖKMEN ÇİÇEK İLE BİRLİKTE GÜRCİSTAN-AZERBAYCAN SINIRINDAKİ UÇAK KAZASINDA ŞEHİT OLAN MEHMETÇİKLER İÇİN DÜZENLENEN ANMA PROGRAMLARINDA ŞEHİT AİLELERİYLE BİR ARAYA GELDİ.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, KAYSERİ VALİSİ GÖKMEN ÇİÇEK İLE...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!