Kayseri'de eniştesini bıçaklayan sanığın yargılaması: "İlaçlarımı içmiyordum, kendimi kaybettim"
Duruşmada sanık pişmanlığını dile getirdi; mahkeme tutukluluğun devamını kararlaştırdı
Kayseri'de, uykudan uyandığında evinde gördüğü eniştesini bıçakla yaraladığı iddiasıyla yargılanan S.S. hakkında devam eden duruşma 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürdürüldü. Sanık, kasten öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklu bulunuyor ve duruşmaya Metris Cezaevinden SEGBİS sistemiyle bağlandı.
Duruşma sırasında ekranda ailesini ve küçük kızını görünce duygulanan sanık, gözyaşlarını tutamayarak "Çok pişmanım" dedi. Savunmasında olayı anlatan S.S., "Ben uyurken eniştem ve kız kardeşim misafirliğe gelmiş, mutfakta oturuyorlardı. Bir anda tezgahın üzerinde duran bıçağı alarak eniştemi yaraladım" şeklinde beyan verdi.
Sanık, eniştesinin kendisiyle herhangi bir husumeti olmadığını ve onun "çok iyi bir insan" olduğunu belirtti. Ayrıca duygu durum bozukluğu nedeniyle düzenli ilaç kullandığını, ancak "Bir haftadır ilaçlarımı içmiyordum, uykudan uyandığımda kendimi kaybettim" ifadeleriyle eylemi kontrol edemediğini savundu.
Sanığın avukatı, olay anına ilişkin görgü tanığı olan yaralanan Y.Ö.'nün eşinin de sanıkla paralel ifadeler verdiğini belirterek, müvekkilin öldürme kastı olmadığını, kontrolünü kaybettiğini ve psikolojik sorunları nedeniyle eylemi gerçekleştirdiğini ileri sürdü; bu nedenle sanığın tahliyesini talep etti.
Savcılık mütalaasında da tahliye talebinde bulunulmasına rağmen mahkeme heyeti, soruşturma ve kovuşturma sürecindeki deliller ile tutukluluk halinin devamına ilişkin değerlendirmelere dayanarak sanığın tutukluluğunun devamına karar verdi. Dava, ileri bir tarihe ertelendi.
Yargılama sürecinde tarafların beyanları ve mevcut deliller doğrultusunda mahkemenin vereceği nihai karar bekleniyor.
KAYSERİ’DE UYANDIĞINDA EVİNDE GÖRDÜĞÜ ENİŞTESİNİ BIÇAKLA YARALAYAN SANIĞIN YARGILANMASINA DEVAM EDİLDİ.