Kayseri'de direğe çarpan sürücü polise tehdit etti; 66 bin 78 TL ceza
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde meydana gelen kazada, direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü S.K. yönetimindeki 38 AOD 729 plakalı otomobil aydınlatma direğine çarptı. Araç, çarpışmadan sonra yaklaşık 200 metre daha giderek durabildi. Olay yerine sevk edilen polis ve sağlık ekipleri müdahale etti.
Kaza ve ilk müdahale
Yeniköy Mahallesi Zeren Sokak'ta gerçekleşen kazada bölgeye gelen trafik ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı, sağlık ekipleri ise ilk tespitlerde yaralanma olmadığını belirledi. Olay yerindeki trafik polisinin müdahalesi sırasında sürücü, görevli polise karşı "Sana gerekeni yapacağım" şeklinde tehditte bulundu.
Alkol testi ve uygulanan cezalar
Trafik ekiplerinin alkolmetreye üfleme talebini reddeden sürücü, alkol tespiti için Kayseri Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede yapılan etanol testi sonucunda sürücünün 2,22 promil alkollü olduğu belirlendi. Sürücü hakkında; alkolmetre cihazına üflemeyi reddetmek, sürücü belgesi geri alındığı halde araç kullanmak, alkollü araç kullanmak ve araç muayenesini yaptırmamak maddelerinden toplam 66 bin 78 TL idari para cezası uygulandı.
Adli süreç
Ayrıca sürücüye, alkolmetre cihazına üflemeyi reddetmek ve trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçlarından adli işlem başlatıldı.
Değerlendirme
Olayda kaza sonrası yaralanma bildirilmemesine karşın, sürücünün hem trafik güvenliğini tehlikeye düşüren davranışı hem de görevli polise yönelik tehdidi, idari ve adli yaptırımlarla karşılandı. Uygulanan yaptırımlar, hem alkollü araç kullanımının hem de güvenlik kurallarının ihlal edilmesinin sonucu olarak kayda geçti.
KAYSERİ’NİN MELİKGAZİ İLÇESİNDE AYDINLATMA DİREĞİNE ÇARPTIKTAN 200 METRE SONRA DURABİLEN VE ARDINDAN GÖREVİNİ YAPAN POLİS MEMURUNA, "SANA GEREKENİ YAPACAĞIM" DİYEREK TEHDİT EDEN ALKOLLÜ SÜRÜCÜYE 66 BİN 78 TL CEZA KESİLDİ.