Kayseri'de 300 bin kök organik domates fidesi dağıtıldı
Kocasinan Belediyesi etkinliği dört noktada eş zamanlı düzenledi, vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu
Kayseri'de Kocasinan Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen organik domates fidesi dağıtımında vatandaşların yoğun ilgisi dikkat çekti. Etkinlik kapsamında toplam 300 bin kök fide vatandaşlara ulaştırıldı; dağıtım dört farklı noktada eş zamanlı gerçekleştirildi ve 12 bin paket şeklinde dağıtım yapıldı.
Etkinliğe Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar de katılarak vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Çolakbayrakdar, organizasyonun yıllardır sürdüğünü belirterek, etkinliğin temel temasının ata tohumları olduğunu vurguladı. Bu tohumlardan yetişen fidelerin Karahıdır ve Karabacak gibi yöresel adlarla tanındığını; hibrit olmayan, kendinden üreyebilen tohumlar olmaları ve lezzet, dolgunluk ile su oranı açısından bölge halkının tercihi olduğu ifade edildi.
Çolakbayrakdar, belediyenin dağıtım takvimi hakkında şunları aktardı: etkinlik bahar aylarında, mayıs ayının ilk haftasından itibaren beklenti oluşturacak şekilde düzenleniyor. Başkan, ata tohumlarının yaşatılmasının ve hibrit olmayan tohumların yeniden gündeme getirilmesinin amaçlandığını belirterek, "Biz bu organizasyonla birlikte 300 bin adet fideyi dağıtmış olacağız" dedi ve hemşehrilerine bereketli, sağlıklı sofralar temennisinde bulundu.
Etkinlikte oluşan kalabalık dronla havadan görüntülendi, dağıtımın geniş katılımla sürdüğü görüldü.
KAYSERİ’DE KOCASİNAN BELEDİYESİ TARAFINDAN HER YIL DÜZENLENEN ORGANİK DOMATES FİDESİ DAĞITIMINDA 300 BİN ADET KÖK FİDE DAĞITILIRKEN, VATANDAŞLAR İSE ETKİNLİKTE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTURDU.