DOLAR
42,92 -0,18%
EURO
50,58 0,64%
ALTIN
6.231,44 -0,99%
BITCOIN
3.807.153,64 -0,94%

Kayseri'de 2025'te yürütülen dolandırıcılık soruşturmalarında 30 kişi tutuklandı

Kayseri Emniyeti'nin 2025 çalışmaları sonucu 366 şüpheli işlem gördü, 30 kişi tutuklandı; 16,5 milyon TL bloke edilerek mağduriyetler önlendi, ~25 bin kişi bilgilendirildi.

Yayın Tarihi: 26.12.2025 10:13
Güncelleme Tarihi: 26.12.2025 10:13

Kayseri'de 2025'te yürütülen dolandırıcılık soruşturmalarında 30 kişi tutuklandı

Kayseri'de 2025'te yürütülen dolandırıcılık soruşturmalarında 30 kişi tutuklandı

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği'nin yılı kapsayan çalışmaları

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 2025 yılında yürüttüğü çalışmalarda, söz konusu suçlarla ilgili olarak toplam 366 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı ve bunlardan 30 şüpheli, çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Yıl boyunca yürütülen soruşturmalar kapsamında şüphelilerin; kendilerini polis, savcı, asker gibi kamu görevlileri olarak tanıtarak vatandaşı korku ve paniğe sevk ettikleri, hesaplarına para gönderilmesini sağladıkları; alım-satım sitelerinde sahte ilanlar oluşturarak dolandırıcılık yaptıkları; yedek parça satışını iddia ederek ön ödeme alıp ürün göndermedikleri yönünde tespitler yapıldığı bildirildi.

Güveni Kötüye Kullanma suçuna karıştığı belirlenen şüpheliler yakalanırken, bu kapsamda ele geçirilen 8 adet araç ruhsatı sahiplerine teslim edildi.

Çalışmalar sonucu toplam 16 milyon 500 bin TL tutarındaki paranın dolandırıcıların hesaplarına aktarılması engellenerek hesaplara bloke konuldu ve vatandaşların mağduriyetinin önüne geçildi.

Ayrıca il genelinde, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanlarda gerçekleştirilen bilgilendirme faaliyetleriyle yaklaşık 25 bin kişi dolandırıcılık yöntemleri ve korunma yolları hakkında bilgilendirildi. Yapılan çalışmalar yıl boyunca sürdürüldü ve soruşturmalar kapsamında adli işlemler devam etti.

KAYSERİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE 2025 YILINDA YAPILAN ÇALIŞMALARDA; VATANDAŞLARI...

KAYSERİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE 2025 YILINDA YAPILAN ÇALIŞMALARDA; VATANDAŞLARI DOLANDIRDIĞI TESPİT EDİLEN 366 ŞÜPHELİYE İŞLEM YAPILIRKEN 30 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI.

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.