Kayseri'de 2025'te ambulans ekipleri 174 bin kişiye hastane öncesi hizmet verdi

Kayseri İl Ambulans Servisi 2025'te 362 bin çağrı aldı, 174 bin kişiye hastane öncesi sağlık hizmeti sundu; helikopter ambulans 181 vakaya müdahale etti.

Yayın Tarihi: 07.01.2026 14:11
Güncelleme Tarihi: 07.01.2026 14:11

Kayseri'de 2025'te ambulans ekipleri 174 bin kişiye hastane öncesi hizmet verdi

Kayseri'de 2025 değerlendirmesi: 174 bin kişiye hastane öncesi sağlık hizmeti

Kayseri Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Figen Gürbeden, 2025 yılında İl Ambulans Servisi'nin faaliyetlerine ilişkin değerlendirmesinde, kurumun yıl içinde yoğun bir hizmet sunduğunu belirtti. Yapılan açıklamaya göre, ekipler hastane öncesi acil sağlık hizmeti kapsamında önemli sayıda vakaya müdahale etti.

Hizmet altyapısı ve çağrı verileri

Kurumun sunumuna göre Kayseri İl Ambulans Servisi; 60 istasyon, 836 personel, 98 kara ambulansı ve 1 helikopter ambulans ile hizmet veriyor. Dr. Gürbeden, "Geçen yılın başında 86 olan ambulans sayımız bu yıl katılan 12 ambulansla 98’e ulaşmış durumda. Bakanlığımızın ilimize 12 ambulans tahsisi oldu, bu durumdan dolayı çok memnunuz." ifadelerini kullandı.

2025'te toplam 362 bin acil yardım çağrısı alındığını aktaran Gürbeden, bu çağrıların 162 binine ambulans görevlendirildiğini ve görevlendirmeler sonucunda 174 bin vatandaşımıza hastane öncesi sağlık hizmeti sunulduğunu belirtti. Ayrıca, "162 bin vakanın bin 22’si maalesef asılsız çağrıydı. Ekiplerimiz olay yerine ulaştıklarında herhangi bir hasta veya kazaya rastlamadılar. Zaman, bizim için çok kıymetli. O yüzden vatandaşlarımızın bu şekilde 112’yi meşgul etmemelerini istiyoruz" dedi.

Helikopter ambulans müdahaleleri

Helikopter ambulansın müdahalelerine de değinen Gürbeden, şunları söyledi: "Türkiye’de 17 ilde helikopter ambulansla sağlık hizmeti sunuluyor. 2009 yılından bu yana da ilimizde konuşlanmış bir helikopter ambulansımız var. 2025 yılında 181 vakaya helikopter ambulansla müdahale edildi. Hem il içinde hem de bölgemizdeki vakalara ayrıca sevk vakalarında da diğer illere destek olduk. 5 hastanın da uçak ambulansla diğer illere naklini sağladık."

2026 hedefleri

Gürbeden, 2026'da hizmetlerin artarak devam edeceğini vurgulayarak, "Hizmet içi eğitimlerimize devam etmeyi planlıyoruz. Ayrıca yeni açmayı planladığımız 2 istasyonumuz var. En kısa zamanda onları da Kayseri şehir merkezinde faaliyete geçirmeyi planlıyoruz" dedi.

KAYSERİ SAĞLIK HİZMETLERİ BAŞKANI DR. FİGEN GÜRBEDEN; 2025 YILINDA 362 BİN ACİL YARDIM ÇAĞRISI...

KAYSERİ SAĞLIK HİZMETLERİ BAŞKANI DR. FİGEN GÜRBEDEN; 2025 YILINDA 362 BİN ACİL YARDIM ÇAĞRISI ALDIKLARINI VE 174 BİN VATANDAŞA HASTANE ÖNCESİ SAĞLIK HİZMETİ SUNDUKLARINI SÖYLEDİ.

KAYSERİ SAĞLIK HİZMETLERİ BAŞKANI DR. FİGEN GÜRBEDEN; 2025 YILINDA 362 BİN ACİL YARDIM ÇAĞRISI...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.